Muszukajev világbajnok

Muszukajev Iszmail történelmi aranyérmet szerzett a belgrádi Stark Arénában zajló birkózó-világbajnokságon, mivel a döntőben 11:0-ra, technikai tussal legyőzte a Puerto Ricó-i Sebastian Riverát.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Interjúk

PORTRÉ - Dr. Bárány István, az egri úszósport egyik világklasszis úszója
A londoni olimpia nyolc magyar aranyérme egészen bizonyosan hosszabb távra is megteszi a maga jótékony hatását. Nem egyszerűen csak ünneplésre adott alkalmat ez a kitűnő sorozat, de arra is jó volt, hogy a sportolásra, a sport egészségre gyakorolt jótékony hatására is ráirányítsa a figyelmet. A nyolc győzelemből a kajakozók három, az úszók két aranyéremmel vették ki részüket. Ilyenkor a sportkedvelők szívesebben olvasnak régi idők nagyjairól is - ezt az alkalmat szeretném megragadni arra, hogy egy nagyon régi világklasszissal 1972-ben közreadott beszélgetést megismételjünk. Dr. Bárány Istvánról, az egri úszósport egyik világklasszisáról lesz szó, aki mindenkit legyőzött, csak Johnny Weissmüller - a későbbi Tarzan - tudása előtt kellett meghajolnia.Bővebben itt...
2012-10-11 19:32:41Portré ajánlás

PORTRÉ - Kiss Péter 50 évesen is sztár Németországban
A német vízilabdázásban két kapus is a közvélemény középpontjába került az elmult hetekben. Az eindhoveni Eb-n Alexander Tschigir nem csak testileg emelkedett ki többiek közül. A német válogatott kapusa 43 évésen remekelt. A másik hálóőr Kiss Péter a német II. ligás Frankfurt/Offenbach pólósa, aki február 25-i bajnoki meccsen az 50. születésnapját ünnepli. Az egrieknek nem kell bemutatni Kiss Pétert, aki 1981-ben mutatkozott be az Eger OB I-es csapatának kapujában. Hosszú pályafutása során jó szinten védett, az Egri Vízilabda Klub számíthatott tudására. Szerepelt Szolnokon is, majd a Vízmű SC-ben is állta a lövéseket. Megbízható teljesítménye miatt minden klubjánál kivívta a szakmai stáb él társak elismerését.
Bővebben itt...


2012-02-20 12:38:23Portré ajánlás

PORTRÉ - A sportos alpolgármester: Rázsi Botond
Az október 3-i önkormányzati választásokat követően sokakat meglepett, hogy Rázsi Botondot jelölték Eger város főállású alpolgármesterének. A Pásztorvölgyi Gimnázium és Általános Iskola 37 éves igazgatója alig egy hónapja költözött be a Városházára. Az oktatás, sport, ifjúság, idegenforgalom, pályázatok, testvérkapcsolatok területén kapott feladatot, hogy a város irányításában munkálkodjon. Portálunk elsődlegesen a sportos megbízatás miatt kereste fel irodájában Rázsi Botondot, hogy a város sportközvéleménye megismerkedjen az új alpolgármesterrel.

A portré itt olvasható
2010-11-16 15:49:41Portré ajánlás

PORTRÉ – Bemutatjuk Bencsura Zoltán egri úszót
Bencsura Zoltánt minden uszodába járó egri polgár ismeri: kitartóan, kiváló tempóban szeli a „habokat”, noha sokan megdöbbennek, amikor először látják: egy baleset következtében néhány évvel ezelőtt elvesztette egy karját és egy lábát. Mégis sportol, küzd, csodálatra méltó módon és épeket megszégyenítő kitartással. Bencsura Zoltán ott lesz Pekingben a szeptemberi Paralimpián, hiszen február végén kvótát kapott a viadalra. Jelenleg is hatalmas készülődésben van: Belgium, Németország és az OB után Egerben két héten át edz majd a válogatottal. A csapat augusztus 29-én utazik Pekingbe, ahol szeptember 6-án kezdődinek a játékok.
Porténk itt olvasható...
2008-05-30 20:06:47 Portré ajánlás

PORTRÉ - Bemutatjuk Gyetvai Miklós autóversenyzőt
Gyári kispolskival a Bamako-ralin? Az egri Gyetvai Miklós 48 évesen autósportos pályafutása legszebb időszakát éli meg. A gyorsulási szakágban az ország legnépszerűbb, legismertebb pilótája. Ahol megjelenik a 500 lóerős kis Polskijával, garantált a közönségiker. Kategóriájában kétszeres magyar bajnok, Európa-Kupa futamok résztvevője, és a tervei szerint a Bamako-ralin is elindul. A dragpolski 3,4 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 kilométer/óra sebességre.
A portré itt olvasható
2008-04-14 11:02:00Portré ajánlás

Portré – 80 éves Viczián Zoltán
2008. január 13-án ünnepli 80. születésnapját Viczián Zoltán. Az Egerben élő volt futballista, majd sportvezető kiváló egészségi állapotnak örvend. Az egykori magas rangú tiszt, megyénk utánpótlás-nevelésében fontos szerepet töltött be. Napjainkban is ott segít, ahol csak tud szeretett sportágában. Február elején például egy hagyományos terem-tornán versenybizottsági vezető lesz. Komoly beosztásai mellett soha nem hanyagolta el a focit. Mindig hű katonája volt a labdarúgásnak, amit számos oklevél és kitüntetés is bizonyít. A 80 éves Viczián Zoltánnal készítettünk a szép születésnap alkalmából interjút.

Porténk itt olvasható...
2008-01-12 20:35:58Portré ajánlás

PORTRÉ - Bemutatjuk Dorkó Pétert, az olimpiára pályázó ökölvívó bírót
Dorkó Péter ökölvívásban az első számú magyar bíróként az október 18-november 5-i chicagoi amatőr világbajnokságon képviselte hazánkat. A harmincegy éves egri sportember célja a pekingi olimpiai részvétel. A bíróküldés szövevényes rendszerében ehhez elsősorban a sportdiplomáciai támogatás szükséges. Az ötkarikás játékokon résztvevő 9 európai csokornyakkendős egyike a bélapátfalvi-egri Dorkó Péter szeretne lenni. A színvonalas mérkőzés vezetés és a szakértelemre épülő korrekt pontozás alapfeltétel a nemzetközi porondon.
A teljes interjúnk itt...
2007-11-26 18:18:11Portré ajánlás

PORTRÉ - Bemutatjuk Biros Péter kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót
Biros Péter 31 éves, 194 cm magas, tapasztalt vízilabda játékos. A világ egyik legjobb átlövője. Sportpályafutása úszással indult, majd a monoton faltól falig edzéseket felváltotta a labdasport. Miskolcon kezdett OBII-ben, s első élvonalbeli meccseit már Egerben játszotta. Két év elteltével aztán jött az Újpest, külföld, majd a Domino-BHSE. Utóbbi időszakban az egész világ megtanulta, ki is Biros Péter. Aki nem tudná: a Brendon-UPC-ZF Eger új szerzeménye kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok, világkupa-győztes, európabajnok, Euroliga győztes és ötszörös magyar bajnok. Vízilabdás pályafutása mellett kedvese is mindig Egerbe kötötte, s most már itt képzeli el életét – építkezik városunkban. Portrénk itt olvasható...
2007-11-09 00:40:33Portré ajánlás


További portréink

PORTRÉ - Bemutatjuk Honfi Gábort, a tájfutót, a cégvezetőt07-10-08
Portré – Bemutatjuk Antal Dórát, a ZF Eger vezéregyéniségét07-09-09
PORTRÉ - Bemutatjuk Szabó András tájfutót07-08-22
PORTRÉ - Bemutatjuk Dallos Andort, a lipicai őrzőjét07-07-28
PORTRÉ – Cseh Kálmán abbahagyta, ügyel a szépségére07-06-18
PORTRÉ - Bemutatjuk Bajzát Pétert07-05-31
PORTRÉ - Bemutatjuk Gáspárdy Györgyöt07-05-18
PORTRÉ - Bemutatjuk Nagy Jácint kempo versenyző-edzőt07-03-14
PORTRÉ - Bemutatjuk Herke Zsombort07-02-20
PORTRÉ - Bemutatjuk Tősi Pál kiváló tekézőt07-02-05
PORTRÉ - Bemutatjuk Zay Linda futót07-01-24
PORTRÉ - Bemutatjuk a birkózó vb ezüstérmes Virág Lajost07-01-13
PORTRÉ - Bemutatjuk Magosi Zsombor Világkupa győztest07-01-04Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel