Olimpia 2032: Brisbane

Tokióban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Brisbane-nek ítélte a 2032-es nyári játékok rendezési jogát. Ígérhetem felejthetetlen élményben lesz részük Brisbane-ben" - mondta Coates, a NOB egyik alelnöke.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek


Hirek keresés:FórumHírlevél

Egri sport - Hatalmas buli, jótékonyság és elismerések
2011-03-26 11:53:59
Sok-sok bál volt az elmúlt időszakban Egerben, de ilyen jó hangulatú, oldott közösség egészen biztosan csak a sportolók között alakult ki. Pénteken a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezte meg II. Jótékonysági estjét az Egri Városi Sportiskola, s ezen az eseményen díjazták a 2010-es év legjobb egri sportolóit, csapatait és edzőit. 12 kategóriában 13 díjat adott át Habis László polgármester és Rázsi Botond sportügyekért felelős alpolgármester, majd az edzők-síoktatók harmonikus csapatának kacagtató, zenés műsora követezett. Petrovai József és barátai Made in Hungária-értelmezése jól megágyazott a kellemes vacsorának, s az ezt követő tömeges táncmulatságnak. Az egri sport ünneplése ismét kora reggelig tartott a Körcsarnokban, s a 460 főt számláló jótékonysági est minden túlzás nélkül a megyeszékhelyi báli szezon legjobb bulija volt.

A 2010-es eredmények alapján a díjazottak:

Legjobb felnőtt férfi csapat: Egri Futball Club NB III Mátra csoport
Legjobb felnőtt női csapat: Eszterházy-MEISE OB I-es floorball csapata
Legjobb felnőtt női sportoló: Antal Dóra vízilabdázó, ZF-Eger
Legjobb felnőtt férfi sportoló: Madarasi Gábor birkózó, Egri Vasas-EVSI
Legjobb utánpótlás leány csapat: EKF Gyakorlóiskola aerobik, IV. korcsoport
Legjobb utánpótlás fiú csapat: Eger-Eszterházy SZSE-EVSI kézilabda
Legjobb leány sportoló: Grósz Laura asztaliteniszező, Egri ÁFÉSZ SC
Legjobb fiú sportoló: Török Zsolt birkózó, Egri Városi Sportiskola
Legjobb edző: Juhász Ferenc hatdanos shotokan karate mester
Legjobb szenior versenyző: Kovács László, Egri Triatlon Klub
Legjobb fogyatékkal élő sportolók:
Szakács László újszíves, Molnár Krisztina tornász, Integra Agria SE
Dr. Gallovits László-különdíj a legtehetségesebb diák atlétának: Póta Georgina

Köszöntők és nyilatkozatok:

Nem díszvendégnek érzi magát a jeles eseményen, hanem azok egyikének, akik Egerben fontosnak tartják a sport, a testnevelés és az egészséges életmód ügyét – mondta köszöntőjében Habis László polgármester. A 18. egri sportbál, a 2. EVSI jótékonysági bálon azt ünnepeljük, hogy Egerben komoly hagyományai vannak a sportszeretetnek, a sporttámogatásnak. Egy ilyen fontos rendezvény lényege az, hogy együtt lehetnek mindazok, akik cselekvő emberek: sportolók, szakemberek, sportegyesületek vezetői, és az egri sportélet mecénásai. Nagyszerű dolog az is, hogy szakértők bevonásával ismét értékelte a Humán Erőforrás Bizottság a 2010-es teljesítményeket. Látható, hogy a város nem babonás, hiszen 13 díjat oszt ki az arra érdemeseknek.
Habis László kifejtette: azért sem tekinti magát ezen az esten díszvendégnek, mert Rázsi Botond alpolgármesterrel és a hivatali kollégákkal együtt nap, mint nap törik a fejüket azon, hogy miként lehet többet tenni az egri sportéletért, hogyan lehet megtartani az eddig felhalmozott értékeket. Az, hogy a diákolimpiákon Eger ilyen eredményesen szerepel, abban is benne van igen sok iskolaigazgató, testnevelő, edző odaadó, lelkiismeretes munkája. Partnerek vagyunk tehát, érezzük jól magunkat ma este – zárta szavait Habis László polgármester.

Kovács Géza, a Sportiskola igazgatója úgy fogalmazott: köszönet illet mindenkit, aki tett a jótékonysági estért, s azokat is, akiket ma ünnepelhetünk, hiszen Egerért dolgoztak. Utalt arra, hogy 2010-ben két jelentős évfordulót ünnepelhetnek az EVSI kötelékébe tartozó sportemberek, az Egri Városi Sportiskola 10 éves lesz hamarosan, az AgriaSport.hu pedig májusban ötödik születésnapját ünnepli. Kovács Géza nyilvánosan is megköszönte azt, hogy nemrégiben átvehette a Magyar Olimpiai Bizottság érdemérmét.

Juhász Ferenc, az év edzőjének választott shotokan karate mester kérdésünkre kifejtette: nagyon megható számára ez a rangos elismerés, hiszen nem csapatsportról, és nem is olimpiai sportágról van szó. Az év edzője díjat egyértelműen a sportág előtti meghajlásnak tekinti, úgy látja, hogy ezzel Eger városa a karatékák kitartó, összefogásra épülő munkáját ismerte el. Juhász Ferenc nyilatkozatában az év edzője díjat a karatés gyerekeknek, a sok áldozatot vállaló szülőknek dedikálta, hozzátéve, hogy utánanéz majd: kapott-e valaha karate mester hasonlót. Ha még nem, akkor különösen nagy becsben kell tartani ezt, de ha volt már ilyen, úgy hatalmas megtiszteltetés, hogy ő is részesült ebben.

Meglepetés műsor
Made in Hungária,
Minden álmom otthona,
Mennyi szép és szeszélyes mágia.
Made in Hungária,
Ez az a mánia.
Aki hű volt hozzám
Nincs mit megbánnia.

A síoktatók, testnevelők csapata Petrovai József producer vezetésével a Made in Hungária musical rövidített, átformált változatát adta elő. A meglepetés erejével is ható humoros, a közönséget is aktivizáló produkció megadta az est alaphangját. Akik a vastapsot kiérdemelték: Petrovai József, Gyöngy Attila, Kátai Zsolt, Petrovai Panka, Petrovai Réka, Juhász Imre, Császár Eduárd, Garabás László, Magyar Péter, Fehér Péter, Rapcsók Róbert, Sohajda Péter (hangmérnök).


Kibővített Tutti Frutti
A folytatásban a Tutti Frutti zenekar önkéntes sportolókkal és edzőkkel kibővített zene és tánckara hajnalig tartó táncpartit varázsolt a parkettre. A város sportolói a jelenlegi bajnoki szereplésüket, hétvégi feladataikat feledve önfeledten áldoztak a bulizás oltárán. A Juventus Panoráma Kft. ízletes svédasztalos vacsorát prezentált. A sportiskolát támogató felajánlásoknak köszönhetően értékes tombola nyereményekkel gazdagodtak a szerencsések.

Az Egri Városi Sportiskolás szakosztályok ezúttal is bizonyították jó szervező készségüket. Nem véletlen hogy az ország legjobb sportiskolái közé tartozik a sikeresen működő intézmény. A II. Jótékonysági Est felülmúlta az első sikerét. Ha így folytatják jövőre már kicsi lesz a Körcsarnok.

ZentaiL - Bajzát R.
Fotó: Ötvös Imre

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel