Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Birkózás – Kötöttfogású gladiátorok az Arena Savariaban
2007-03-06 23:09:16
Négy földrészről 31 ország adta le jelentkezését, s várhatóan összesen 210-220 birkózó lép szőnyegre Szombathelyen a kötöttfogású Magyar Nagydíjon. Szombaton és vasárnap az Arena Savariában két olimpiai, hat világ- és hat kontinensbajnok áll szőnyegre. A török és az iráni válogatott kivételével a sportágban meghatározó együttesek elküldik versenyzőiket. Az egri birkózók sem hiányozhatnak a rangos erőpróbáról. Virág Lajos (96 kg), Lakatos Zoltán (74 kg), Komáromi Ede (60 kg.) biztosan szőnyegre áll, még kérdéses Kun Mátyás (84 kg.) és Mischinger György nevezése. Struhács György a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya 15 magyar versenyzőt küld szőnyegre. A magyar keret jelenleg Tatán készül.


A vírusos betegségből lábadozó olimpiai bajnok Majoros István indulása kérdéses, harcra kész ugyanakkor Lőrincz Tamás, a 66 kg bordasérülésből felépült Európa-bajnoka. A GP-verseny a legtöbb súlycsoportban válogató lesz az áprilisi, szófiai Eb-re.

A 96 kilogramban szőnyegre lépő Virág Lajos, az elmúlt hétvégén Dániában nyert nemzetközi versenyt. „Két norvég, egy dán és egy lengyel birkózót győztem le" – nyilatkozta az AgriaSportnak a világbajnoki ezüstérmes. „ A szombathelyi versenyen várhatóan 25-30-an indulnak a 96 kg-ben. Jelenleg még 100 kiló vagyok, de egy kemény edzés után tudom hozni a súlyomat gond nélkül. Erős mezőnyben bármi megtörténet, nincs kiemelés, így a sorsolásnak is nagy a szerepe. Nem tudom, hogy találkozom-e a fő hazai riválisommal Kiss Balázssal. Szeretném magamból kihozni a maximumot, Tatán teljes erőbedobással készülünk. Nagyon fontos a Magyar Nagydíj az idei Eb és vb és persze a közelgő pekingi olimpia miatt"

Lakatos András az Egri Vasas-VSI edzője az elmúlt hétvégén a Belgrád Nagydíjon vett részt, mint versenybíró. A magyar csapatban szőnyegre lépett Lakatos Zoltán (74 kg) is.
- Sajnos ezúttal nem sikerült menetelni Zolinak. Az első fellépésén három menetben az utolsó akcióval kikapott egy orosz versenyzőtől. A győztes sem sokáig menetelt, mert, a végső győztes bolgár birkózó kiejtette. A hétvégi Magyar Nagydíjon remélem a négy egri tud indulni. Olyan erős a mezőny, hogy vérmes reményeink Virág lajos kivételével nem lehetnek. Szeretnénk azért egy-két skalpot gyűjteni. Az ilyen viadalok nagy segítséget jelentenek a rutinszerzésben.


A Magyar Nagydíj vendége lesz Raphael Martinetti, a nemzetközi szövetség (FILA) svájci elnöke is, aki Szombathelyen folytat majd konzultációt Hegedűs Csabával, az MBSZ Pekingből hazatérő első emberével. A magyar sportvezető többek között kínai útjának tapasztalatait osztja majd meg a FILA-elnökkel, ugyanis a pekingi olimpia birkózóversenyeinek technikai igazgatójaként ő a gazdája a játékok főpróbájának számító augusztusi pekingi junior világbajnokságnak.

(AGRIA PRESS – Bajzát R.)

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel