Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Röplabda - Fröccsöztek a héten
2007-03-02 11:39:10
Szombaton az Angyalföld együttesét fogadja a Szabóker Agria RC Eger női röplabda csapata. A lányok 4 vereség után az elmúlt hétvégén a Székesfehérvárt legyőzve megszerezték első sikerüket az NB I-es Ligabajnokság rájátszásában. Kérdés: A MÁV Előrével szemben mutatott elfogadható teljesítményt átmenthetik e a mieink a következő fellépésre. Vízválasztó lehet a fővárosi fiatalok elleni eredmény, hiszen ha nyerünk, akkor mondhatjuk, hogy talán kimászott csapatunk a gödörből. Ha mégsem, akkor találgathatunk továbbra is, hogy mi lehet a gond. Bóta Enikő edző a héten (is) nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy mentálisan megfelelően felkészítse alakulatát. Reméljük eredményre vezet a "lelki fröccs" a szombaton 15 órától kezdődő hazai derbin.

Az AgriaSportnak Bóta Enikő edző nyilatkozott a szombat délutánról.

- Nagyon régóta vártunk a legutóbbi győzelemre, talán megtörhet a jég. Akik kijárnak a mérkőzéseinkre, azok láthatják, nem azzal van a gond, hogy formán kívül lennének a játékosok, hanem egyszerűen olyan pszichikai állapotba kerültek, ami miatt egyszerűen nem tudnak nyerni. Az volt a legnagyobb feladatom a héten, hogy elhitessem velük: igenis van esélyük mindenki ellen. Már beszéltem velük szépen, és csúnyán is. Tisztában van azzal mindenki, hogy nem jó dolog, hogy folyamatosan kikapunk olyan együttesek ellen, akiktől a képességek alapján nem szabadna. Úgy tudnának ezen túllépni a lányok, hogy a szívüket és lelküket kiteszik a pályára a csapat és a győzelem érdekében.

- Elvileg vehető az Angyalföld

- Elvileg igen, a gyakorlat viszont nálunk mindig más. Már nem merek semmit biztosra mondani, hiszen értek már kellemetlen meglepetések. Maradjunk annyiban, hogy én bízok a lányokban. Az Angyalfölddel 1 mérkőzést játszottunk az idén, Pesten 3-0-ra kikaptunk ellenük. Ez volt az első jeges vödör a nyakunkba. 3 rutinosabb játékost igazoltak a télen, velük mindenképpen erősödtek. Ennek ellenére azt mondom, nem képviselhetnek akkora ellenállást, hogy ne tudjuk őket megcsípni. Sajnos lehetnek hiányzóink. Csengeri Petra lábadozik, Kovács Bettinának meghúzódott a combja, míg Kovács Adina már legutóbb is tüszős-mandulagyulladással játszott. Centerposzton vékonyak lehetünk, ha Adina nem szerepelhet. Nagyon nem is reménykedek, hiszen a héten nem edzett. Így viszont lehetőséget kaphat a mindössze 14 éves Imreh Kinga.

- Fontos feladat vár a juniorokra is

- Bennük eddig nem csalódtam. Jelenleg vezetjük a rájátszást, és jó esély van arra, hogy itthon is legyőzzük az angyalföldi fiatalokat. A dicsőséges pozíció megtartásához erre van szükség. Ha legyőzzük legnagyobb riválisukat, akkor tetemes előny birtokába kerülünk.


A felnőtt tabella:

1. Szeged 27 pont
2. Kalocsa 27 pont
3. Veszprém 27 pont
4. Szombathely 25 pont
5. Szabóker-Agria RC Eger 25 pont
6. Máv Előre 24 pont
7. Angyalföld 24 pont
8. Salescon-Eötvös DSE 21 pontÍgy állnak a juniorok:

1. Szabóker-Agria RC Eger 35 pont
2. Angyalföldi DRC 32 pont
3. Veszprém 32 pont
4. Kalocsa 29 pont
5. Máv Előre 28 pont
6. Szeged 22 pont
7. Szombathely 21 pont
8. Salescon-Eötvös DSE 20 pont


(ZE-RO PRESS) Fotó: Zagyi Tibor

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel