Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Vízilabda - Kutyakötelesség és a minusz hat
2007-03-01 23:27:07
A bőség zavara, vagy inkább kellemes gondokkal küszködik Kemény Dénes a magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya. Tizenkilenc mindenre elszánt pólós igyekszik megmutatni a tudását, meggyőzni a sokat megért kapitányt: itt vagyok szeretnék a világbajnkságon résztvenni. A három egri pólós, Kiss Csaba, Kis Gábor és Gór-Nagy Miklós is készül a hétvégi debreceni I. Volvo kupára. A görögök, románok és németek ellen csatáznak a mieink. Az utolsó felkészülési torna a március közepétől az ausztráliai Melbourne-ben rendezendő világbajnokság előtt. Kemény Dénes a Volvo Kupa után két nappal nevezi meg a mostani 19-es keretből azt a 13 játékost, akik elutaznak az ötödik kontinensre. Először a játékosokkal beszél, aztán a közvéleménnyel is tudatja a döntését.


Debrecenben a vízilabda válogatott Debrecen – Péntektől vasárnapig négy nemzet – görög, német, román, magyar – válogatottjának részvételével rendezik meg a Debreceni Sportuszodában az I. Volvo Kupa Nemzetközi Férfi Vízilabda Tornát.
A magyar válogatott számára ez az utolsó felkészülési torna a március közepétől az ausztráliai Melbourne-ben rendezendő világbajnokság előtt. A hét végi, háromnapos esemény éppen ezért nagyon fontos állomása a mieink felkészülésének, és ahogy Kemény Dénes, a válogatott szövetségi kapitánya szerint kutyakötelességük, hogy szép emléket hagyjanak magukról a debreceni szurkolókban. Az elmúlt napokban főleg fizikai munkát végeztek, az eredmény is fontos lesz számukra.
A kapitány szerint ideálisak a körülmények, és bár már csupán húsz nap van vissza a világbajnokság első csoportmérkőzéséig, elsősorban nem az ellenfelekkel, hanem magukkal foglalkoznak. .
A magyar válogatott bemutató mérkőzést vívott az uszodában a debreceni utánpótlást biztosító Debreceni Vízilabda Sport Egyesület vegyes csapata ellen, természetesen mondani sem kell, hogy mekkora örömet okozva ezzel az ifjú titánoknak.

A rendezésben anyagilag a Magyar Vízilabda Szövetség egyik fő támogatója, a Volvo nyújt segítő kezet, míg a gyakorlati feladatokért a Debreceni Sportcentrum KHT tapasztalt – eddig nem kevesebb, mint tíz világversenyt rendezett az Orendi Mihály irányította társaság – szervezői felelnek.


Az I. Volvo Kupa Nemzetközi Férfi Vízilabda Torna programja:
Péntek (március 2.):

Németország–Románia (17.15)
Megnyitó (18.30)
Magyarország–Görögország (19.00)

Szombat (március 3.):
Magyarország–Románia (16.00)
Görögország–Németország (17.45)

Vasárnap (március 4.)
Románia–Görögország (11.15)
Magyarország–Németország (13.00)
Díjátadó (14.30)

AGRIA PRESS
FOTÓ: haon.hu


Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel