Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Recsktől, Cinkotáig - Fesztbaum Béla emlékére (1942-2010)
2010-09-17 22:49:19
Pénteken délben a Cinkotai temetőben kísértek utolsó útjára Fesztbaum Bélát, a 69 éves korában elhunyt újságírót. Szakadt az eső, a ravatalozó belső helységében még nem zárták le drága Béla bácsi koporsóját. Közel három évtizedes barátság, munkakapcsolat után nehéz elhinni nincs többé. Ancika, a hűséges feleség, akivel több mint negyven éven át éltek együtt meghatottan fogadta a rokonok, barátok részvétnyilvánítását. A hirtelen halál, a váratlanul megszakadt élet annyira nehézzé teszi a végső búcsút. Még jó lett volna Béla bácsival átbeszélni a napi sporttörténéseket. Kérdezni a családról, unokákról. Az utolsó beszélgetésünk három hete az egri focimeccs alkalmával történt. A közös munka alkalmával már jól ismertem a gondolkodását, értékalapú, őszinte véleményét. Eszembe jut, hogy a röplabdás aranykorszakban tréfásan együtt készültünk a jekatyerinburgi utazásra. Persze nem jutottunk el Szibériába. A humora, a remek szervezőkészsége nem véletlenül tette a mindenhol a társasági élet középpontjába. A recski gyerekkor, foci, a káli gimnázium, a bervai történések ezer sztorit tartogattak. A zenélés, a brigádbulik, vállalati ünnepségek, a Bervai Figyelő, a gyáralapítók, a bervai vezetők megannyi szép emléket jelentett Béla bácsinak. A birkózók dolgait szívesen intézte.


Büszke volt amikor a társasházi szomszédja Sike András olimpiai bajnok lett. Amikor rovatvezetőnek kinevezték akkor hívott kollégájának a Hírlaphoz. Köszönettel tartozom neki, mindenben segítette a munkámat. Sokat küzdött, hogy a sport megbecsült helyet kapjon a Hírlap hasábjain. A munkában nem engedett a minőségből és a színvonalból. Szerette a fiatalokat, olyan kolléga volt, akivel mindenki megtalálhatta a hangot. Büszke volt unokái sikereire. Minden sportágban jártas volt, élvezte a kihívásokat. A Hírlap Kupa jövőre már 25. alkalomhoz érkezik, Béla bácsi nélkül. Amikor Puskás Ferenc vendégeskedett a tornán, a harmadik félidőben együtt is nótázhatott a legendával. A Puskás film készítése során is segédkezett sokoldalú tudásával. A vízilabdás centenáriumi eseményekre emlékezve az elmúlt hetekben megszólaltatta a sportág legendás egri alakjait. Ki gondolta volna, hogy a jövő heti programon már a krónikás nem lehet jelen, Baranyai Györggyel, Pócsik Dénessel, Válent Gyulával együtt tekinthet le majd az ünneplő közönségre. A szakadó esőben sokan osztoztak a végső búcsúztatás pillanataiban. A pesti, recski, egri rokonok, bervai munkatársak, sportbarátok hallgathatták a megható búcsúztatókat. A kolléga (Bódi Csaba) szavait, majd fiának Bélának: Kosztolányi Dezső Halotti beszéd versét, végül Éva lánya szívhez szóló mondandóját. A sírnál rengeteg koszorú, virág takarta el a sírhalmot. Az Hírlap hasábjain oly sokszor látott nevet ezúttal egy fakeresztre írták fel. Pótolhatatlan veszteség érte a heves megyei, egri újságírást.

Kosztolányi Dezső a Halotti beszédében így írt:

Okuljatok mindannyian e példán.
Ilyen az ember. Egyedüli példány.
Nem élt belőle több és most sem él,
s mint fán se nő egyforma két levél,
a nagy időn se lesz hozzá hasonló.


Nyugodj békében Béla bácsi! Emléked megőrizzük!


Bajzát RafaelValamennyi hét végi megyei labdarúgó-mérkőzés előtt a csapatok egy perces gyászszünetet tartanak Fesztbaum Béla tiszteletére, akire szeptember 23-án, csütörtökön 18 órától gyertyagyújtással emlékeznek az egri Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok előterénél.

Agria Press
FOTÓ: Lénárt Márton lenartfoto

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel