Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Birkózás - Lakatosék Belgrádba utaznak
2007-02-28 17:33:44
Szerbiában vesz részt Lakatos András (képünkön) és fia Zoltán a hétvégén esedékes Belgrád Nagydíj nemzetközi kötöttfogású birkózó versenyen. A mini egri küldöttség két napot tartózkodik déli szomszédainknál. A kisebbik "Lakat" a Magyar válogatott tagjaként a 74 kilogrammos súlycsoportban képviseli hazánk színeit. Tegnap a sportág honi szövetsége úgy döntött, hogy a Ferencváros és az Egri Vasas kettős igazolással rendelkező sportolóját elindítja a szerb fővárosban. Zoli számára nem lesz ismeretlen a légkör, ugyanis korábban már letette névjegyét a viadalon. Tavaly bronzéremmel a nyakában térhetett haza Belgrádból. Édesapjára is nemes feladat vár. Az Egri Vasas BBK edzőjeként is ismert szakember ezúttal versenybírói feladatokat lát el. Az még véletlenül sem fordulhat elő, hogy fiának vezet majd mérkőzést.

Lakatos András jó apaként, Zoltán szereplésével kezdte mondanivalóját.

- Tavaly is lehetővé tette számunkra a rangos eseményen való részvételt a Magyar Birkózó Szövetség. Zoli bronzéremmel tette emlékezetessé az egy évvel ezelőtti túrát. Valószínű, hogy a szövetségi edző nem csak ez alapján döntött a szerepeltetése mellett, sokkal inkább a Ganz Kupán nyújtott teljesítményének köszönheti a belgrádi utat. Szerencse, hogy ilyen rangos viadalon edződhet, ugyanis nyakunkon van a Magyar Nagydíj, ahová egyáltalán nem mindegy, hogy milyen állapotban utazik. Felkészülésnek tökéletesen megfelel a szerbiai verseny. Zoli súlycsoportjában ott lesz Horváth András is. Jó lenne, ha külön ágra kerülnének a sorsoláskor, és a lehető legkésőbb találkoznának egymással. Remélem magyar döntőt láthatunk.

- Mérkőzés vezetőként mekkora kihívást jelent számodra Belgrád?

- A belgráditól sokkal nagyobb versenyeken volt már alkalmam bíráskodni. Voltam Világ - és Európa bajnokságon is. Ettől függetlenül szívesen megyek vissza Szerbiába, hiszen jó mérkőzések jellemezik a tornát. Külön öröm volt számomra, hogy tavaly 20 bíró közül engem választottak a legjobbnak így mondhatom, hogy címvédőként utazom.

- Elképzelhető, hogy az általad említett magyar finálén Te bíráskodsz?

- A szabályok szerint ez lehetetlen. Magyar birkózónak nem vezethetek mérkőzést nemzetközi eseményen, Zolinak pedig itthon is csak szurkolni tudok. Talán a legjobb az egészben, hogy így nyugodtan szoríthatok a sikeréért Belgrádban is.

Lakatosék pénteken utaznak Szerbiába, hazatérésüket pedig vasárnapra tervezik.

(ZE-RO PRESS)

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel