Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Labdarúgás - Szigorították a fizikai követelményeket
2007-02-28 12:22:37
A Heves Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottsága módosította a 2006/2007. Bajnoki évre alkalmazandó követelményrendszert. Tette mindezt az MLSZ JB. Elnökének Vágner Lászlónak az instrukciói alapján. Régiónk sípmesterei részben fellélegezhetnek, ugyanakkor felköthetik azt a bizonyost. Az elméleti felmérés szintjeit 5%-al csökkentették - ez lehet a jó hír a dirigensek számára. Ugyanakkor ahhoz, hogy megmaradjanak jelenlegi besorolásukban a játékvezetők, futásban többet kell teljesíteniük, mint eddig. Az NB-s kerettagoknak marad minden a régiben, míg a megyei első osztályú bajnokságokban érdekelt feketeruhásoknak 150 méterenként 3 másodperccel kell jobbat produkálni a korábbiakhoz képest. Megyénk játékvezetőinek fizikai és szellemi tesztje március 9.-én lesz Egerben.

A Vágner László vezette országos testület szerette volna elérni, hogy a megyei élvonalban működő játékvezetők hasonló szinteredményekkel büszkélkedjenek, mint magasabb szinten jegyzett kollégáik. Kóródi László (képünkön) a HELASZ JB. Elnöke az AgriaSportnak elmondta: régiónk bizottságának elnöksége megszavazta, hogy a megyei játékvezetőknél ugyan nem alkalmazzák az NB-s követelményrendszert, viszont szigorítást eszközölnek a legutóbbi nyári felmérőhöz képest.
Ez azt jelenti, hogy a nagyintenzitású futásnál (körönként két-két gyorsulás ill. energia visszanyerés)
a 150 méteres gyorsulást 35 másodperc helyett 32 alatt kell teljesíteni. Az NB III-as sporttársaknak fél perc áll rendelkezésükre, hogy letudják a távot. Valamennyi megyei dirigensre 10 kör vár, azaz összesen 20 alkalommal kell lefutni adott idő alatt a 150 métert.
A 6X40 méteres sprint szintideje változatlan maradt. Besorolástól függően 6,4-től 7 másodpercig terjedő eredményt kell produkálniuk az érintetteknek.
Kóródi László hozzátette: tisztában vannak vele, hogy nem lesz könnyű dolguk a játékvezetőknek. Rendszeres edzéssel megoldható a feladat mindenki számára. Ha első alkalommal sikertelenül teljesítenek a sporik, lesz alkalmuk pótteszten javítani, ám addig nem vezethetnek szintjüknek megfelelő bajnoki mérkőzést.

A szellemi felmérő szintjeit a következőképp állapították meg:
NB III - 85%
Megyei I - 80%
Megyei II. - 75%
Megyei III. - 70%

A megyénk sípmestereinek rendelkezésére nem áll sok idő, hogy gatyába rázzák magukat a téli pihenőidőszakot követően, hiszen március 9.-én délután 3 órakor már körözniük kell a Városi Stadionban.

(ZE-RO PRESS) Fotó: Zagyi Tibor

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel