Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Erős emberek – Három egri a Power-man Nemzetközi Erősember Kupán
2010-08-12 20:07:01
A tavalyi nagy siker után ismét lesz országos erősember verseny Egerben szeptemberben. Óhegyi Péter „O.P.”, az esemény főszervezője a csütörtök délután tartott sajtótájékoztatón elmondta: szeptember 18-án és 19-én az érsekkerti salakos pályán rendezik meg a színes eseményt, látványos bemutatókkal és számos kísérő programmal. Nemzetközi mezőnyt várnak a profi és amatőr kategóriában egyaránt, valamint számítanak az egri Dzsin GYM FITNESS Sport Club tagjai mellett gyöngyösi és kompolti résztvevőkre is. A sportolók több tonnányi súlyt mozgatnak meg a tervezett öt versenyszámban. Például vasbetonnal töltött koffert kell cipelniük. A részleteket Szendrei Jázontól, az egyik egri indulótól és „O.P.”-től tudtuk meg.

Erősportokkal foglalkozunk, mindenki 150 kg-os nagy emberekre gondol, pedig tapasztalataink szerint nagyon igaz, hogy kicsi a bors, de erős. Jázon barátom és egy másik társunk, Magyari Gábor is megerősíti saját példájával. A fő motiváció számunkra az, hogy találkozzunk a csodás emberi teljesítőképességgel. Nekem gyermekkoromban csontvelőgyulladásom volt a lábamban, aztán elkezdtem küzdősportokkal foglalkozni, majd az erőemeléssel találkoztam. Nagyon jól ment a guggolás és felhúzás. A tévében látni ezeket a versenyeket nagy motivációt jelentett, s 2004-ben mi is elkezdtük, akkor még 12 indulóval. Ez mára már szépen kiforrta magát – mondja Óhegyi Péter.

Szendrei Jázon 22 éves, főiskolai hallgató, küzdősportokkal foglalkozott és egy sérülés okán hagyta abba a küzdelmet, de az erősítés szeretete megmaradt. Fekvenyomással és olimpiai súlyemeléssel foglalkozott, majd 3-4 éve átnyergelt az erősemberek közé. Ennyi idő alatt bárhová el lehet jutni, több kupagyőzelme van már, s most a szervezésből is jócskán kiveszi a részét.

- Nagy öröm, hogy sok meghívást kapunk iskolai bemutatókra, kiváló élmény, hogy együtt megyünk bemutatni a tudásunkat. Ez a sport, a testedzés hatalmáról szól. Nagy boldogság az is, hogy látom a fiatalabb társaimat fejlődni, akik már sokkal jobbak és erősebbek nálam. Próbálom őket mindenben segíteni, egyengetni az útjukat itt, Egerben – fogalmazott kérdésünkre O.P.

Elhangzott: 2004-ben „sufni tunning jelleggel” indult el a versenyek szervezése, mára már sportnappá válik az esemény, van gyermekprogram, családi elfoglaltság lehet a Power-man viadal látogatása, hiszen küzdősport és rally autók bemutatója, kutyás, motoros show is színesíti a napot, de középpontban az emberi erő áll.

Szendrei Jázon kifejtette: szeptember 18-án tehetségkutató fordulót rendezünk, 30 indulóval számolunk és 100 kg alatti és feletti csoportra osztjuk a jelentkezőket. Bárki kipróbálhatja magát koffercipelésben (1000kg), rönknyomás (80kg-os) fej fölé. 19-én 105kg alatti országos profi bajnokságot tartunk Egerben, az Érsekkertben. Itt az utóbbi évek legkomolyabb versenyére lehet számítani, mert 112 kg alatt kell lenni, ugyanis súlyengedményt adunk és sok nehézsúlyú bajnok is lefogyaszt majd.

Az AgriaSport kérdésére a szervezők kifejtették: minden versenyszámban dolgozik minden izom, de a legkeményebb az erő-állóképességi feladat, például az autóemelés. A koffercipelésben a súly vasbetonból áll. Az sem semmi, amikor egy 120-150 kg-os herkules elhúz egy kamiont, de saját szememmel láttam, hogy ezt egy szívós, 72 kg-os „kisember” is meg tudja tenni, ami szerintem szenzáció. Sok meglepő pillanat lesz, látványos történések várhatóak, igyekszünk Egerre utaló kellékeket is használni.

Óhegyi Péter kifejtette: nézői oldalról elmondható, hogy nagy siker volt a tavalyi esemény, örülünk, hogy sokan kíváncsiak ránk. Bízunk abban, hogy most akár a tavalyinál is többen leszünk, hiszen ez a látvány „fertőz”. Sokan kipróbálják magukat amatőrben is, és tapasztaljuk, hogy az átlagembert sem szabad lenézni, hiszen mindenkiben rejtőzhet egy pici titok...

Egerből O.P. A 18-i rendezvényen indul, és nagy esélyes a győzelemre, 19-én pedig Szendrei Jázon és Magyari Gábor méri össze erejét a felnőttekkel, hatalmas küzdelem várható. Van egyébként az egri Dzsin Gym-ben egy 14 éves reménység, Vakarcs Gergő is.

ZentaiL
Kép: Zagyi Tibor

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel