Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Birkózás - Szabó Pisti bronzérmes
2007-02-26 19:18:09
A Vasas Fáy utcai sportcsarnokában rendezték a Matura Mihály kötöttfogású emlékversenyt. A juniorok számára kiírt hagyományos viadalon 8 ország legjobbjai indultak. A válogatott birkózók számára kötelező volt a részvétel. A nyáron Belgrádban esedékes Európa bajnokság válogatóján a megszokottakhoz képest mérsékeltebben teljesítettek az Egri Vasas BBK fiataljai. A szakvezetés célként három érem megszerzését tűzte ki, ezzel szemben csupán egy jött össze. A +120 kilogrammos súlycsoportban Szabó István (képünkön) állhatott a dobogó alsó fokára. Az egri küldöttség Csehovics Sándor révén ötödik helyezéssel is gazdagabb lett. Két nagy reménységünk Majoros és Madarasi még nem nyerte vissza korábbi formáját.

Mint az köztudott: mind a ketten első éves juniorok, ráadásul az utóbbi hetekben sérüléssel bajlódtak. Mivel két héttel ezelőtt kihagyták a Ganz Kupát, ezért a hétvégi Matura emlékverseny volt számukra az idei esztendő első nagy jelentőségű eseménye. Majoros és Madarasinak is összejött egy-egy győzelem, azonban ezt követően vereséget szenvedtek, így korán befejezték a viadalt. Mentségükre szólhat, hogy a tavalyi ifi EB-n induló két egri versenyző a későbbi győztestől kapott ki. A bronzérmet nyert Szabó István a fináléba kerülésért lengyel riválisától szenvedett vereséget szoros meccsen, a harmadik helyért lejátszott találkozóján pedig egyértelműen jobbnak bizonyult szlovén ellenfelénél. István eredménye szépnek mondható, ugyanis sűrű iskolai tennivalói közepette nem tud rendszeresen edzeni. A továbbiakat illetően nem kell félteni az egri junior birkózókat, hiszen számtalan megmérettetés áll rendelkezésükre, hogy megszerezzék a Belgrádba szóló kvótát.

(ZE-RO PRESS)

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel