Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Tájfutás - Nagy nap volt, de most jön csak a java
2007-02-26 08:20:25
35 országból közel 400 versenyző, valamint további 2-300 érdeklődő részvételére számítanak a szervezők júniusban, az egri Ifjúsági Tájfutó Európa Bajnokságon. A kiemelt rendezvényt elősegítendő, a honi sportági szakszövetség városunkban tartotta meg szombaton az immár hagyományos "Tájfutás napja" elnevezésű programot. A rendezvényt délelőtt és kora délután az ifi válogatott nyílt edzésével kezdték Bélapátfalva mellett és Berva tetőn. A korosztály legjobb tájékozódási futói elégedettek voltak a tereppel, a kiszolgálással és a helyi klubok nyújtotta szakmai segítséggel. A programhoz teremtájfutó versenyt is csatoltak a szervezők a Dobó István Gimnázium tornatermében, ahol a résztvevőknek 40x25 méteres tornateremben, trükkösen elhelyezett bóják között kellett jól teljesíteniük. A fiatalok jól kimozoghatták tehát magukat, s a protokolláris esti díszvacsorára már kipirulva, egészséges fáradtsággal, de töretlen lelkesedéssel érkezett a gárda.

Az eseményen Szeleczki János (felső képünkön), Eger Város alpolgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. Mint kiemelte: a város kiemelten támogatja a nagy eseményt, a júniusi kontinensviadalt, s a város vezetése büszke az Egerben folyó sportági munkára. Hozzátette: lehetőségeihez képest az önkormányzat minden feltételt igyekszik megteremteni ahhoz, hogy a válogatottak és a külföldről érkező versenyzők egyaránt otthonosan érezzék magukat a hevesi megyeszékhelyen.

Dr. Nagy Árpád (a képen), a szervezőgárda vezetője az Eb-előkészületekről adott számot néhány mondatban. Leszögezte: minden rendben halad, s hamarosan érkezik a nemzetközi ellenőr, aki -reményei szerint- zöld utat ad a szervezés végső szakaszához is. Hozzátette: komoly szakmai munka folyik a pályák előkészítése terén, s a terepeket már kijelölték az erre avatottak. Edzőtáborba áprilistól érkeznek a nemzetközi küldöttségek, s őket is szeretnék illő fogadtatásban részesíteni.
A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség vezetése nevében Zsigmond Tibor a biztos sikerről beszélt. Kijelentette: nincs kétsége afelől, hogy az egri rendezésű nemzetközi viadal színvonalas és kifogástalan lesz. Hozzátette, hogy a hevesi helyszín különösen kedvező a magyar tájfutósport számára, miután hamarosan Miskolcon rendezik a felnőtt világbajnokságot.

Les Áron főtitkár az AgriaSport érdeklődésére elmondta: teljes mellszélességgel támogatják az egriek munkáját. A jelenleginél nem lehet jobban előkészített EB-t kívánni: az Egri Testedző Club ugyanis 2002-ben kezdte a felkészülést a nemes vetélkedésre. A szervezés immár célegyenesben van, minden jel bíztató arra vonatkozóan, hogy színvonalas, sikeres rendezvény lesz a 2007-es ifjúsági tájfutó kontinensvetélkedés. Les Áron úgy vélte: a márciusi nemzetközi ellenőrzés csupán protokolláris feladat, hiszen minden példás rendben halad a tájfutás egyik honi fellegvárában. A tökéletes képhez már csak egy egri résztvevő kellene - fogalmazott a főtitkár.

(ZE-RO PRESS) Fotó: ZE-RO PRESS és Lénárt Márton

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel