Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Tájfutás - A 7. helyre száguldott a magyar váltóval Kovács Ádám
2010-07-23 14:57:54
Kovács Ádám hosszútávon elért 12. helyén kívül egyéniben csalódást keltő volt az egri tájfutók szereplése a héten Svédországban rendezett egyetemi-főiskolai világbajnokságon. Az első hatba kerülésre is esélyes Kovács Ádám rontott sprintben, és a középtávon induló Szabó András, valamint a sérülésből nemrégiben felépült Hrenkó Ivett sem tudott maradandót alkotni. A csinos futó 96-ból a 79. helyen zárt, a sokkal jobb sorsra érdemes Szabó András pedig 94. lett a 110 fős mezőnyben. (14 percet kapott a világbajnok svájci Merz-től. Svájc egyébként aratott a világversenyen...)
Le kell szögezzük, egyik egri résztvevő sem volt csúcsformában és nem is kedvezett számunkra a terep. Dr. Nagy Árpád az Egri Testedző Club elnöke elmondta: a főiskolás VB nagyon extrém terepen zajlott, úttalan utak, mocsár, sok szikla és a közép-európaiak szokásaihoz képest nehezen futható felület jellemezte a pályakitűzést.

A világbajnokság záró napját pénteken rendezték a váltókkal, ahol a magyar egységekben érdekelt volt mind a négy ETC-s futó. Kovács Ádám a férfi hármas záró embereként kapkodta a lábát, míg Szajkó Csaba és Szabó András a második számú nemzeti trióban kapott szerepet. A férfiaknál 8,2 km-t és 375 méteres szintkülönbséget kellett legyűrni minél gyorsabban, 20 ellenőrző pont szabályszerű útba ejtésével. A Kerényi Máté - Lenkei Zsolt - Kovács Ádám alkotta első számú hármas egyértelműen az egri kiválóságnak köszönhetően lett 7. helyezett. Az első futó 23. helyen adta át a stafétát, majd Lenkei 11. helyre vágtatott előre, Kovács Ádám klasszisa nélkül azonban nem termett volna babér az első tízben a mieinknek. A Szabó András – Pelyhe Dániel – Szajkó Csaba hármasfogat holtversenyben 23. helyen zárta a pénteki váltót.

A nőknél az egri nélkül rajthoz álló első egység (Gyurkó Fanni – Peley Dorottya – Szerencsi Ildikó) 12. lett Svédországban. Gyurkó negyedik helyen zárta saját etapját, ám a második két magyar lány csak 20 körüli időeredményre volt képes, így csúszott vissza a magyar váltó. A Hrenkó Ivett – Zsigmond Száva – Zsigmond Tímea összeállítású második csapat holtversenyben a 19. legjobb időt érte el, az ETC sportolója első emberként a 29. idővel zárta saját 5,8 kilométeres részét.
A hölgyeknél Hrenkó Ivett kapcsán bebizonyosodott: nem volt dőreség a korábbi sérülés miatt óvatosnak lenni a VB-reményekkel, az egri igazolású sportoló nem fért be az első számú magyar egységbe.

ZentaiL

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel