Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Röplabda - Megtört a jég
2007-02-25 15:50:50
Hosszú idő után ismét megérezte a győzelem ízét a Szabóker Agria RC Eger női röplabda csapata. Az NB I-es ligabajnokság 9-16 helyért zajló rájátszásának 5. fordulójában a mieink 3-1 arányban verték a Székesfehérvári MÁV Előrét a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. Bajnoki mérkőzésen utoljára decemberben tudott diadalmaskodni Bóta Enikő edző alakulata, így duplán értékes, és örömteli a vasárnapi siker. Két nap leforgása alatt sokat javult az egri lányok formája, akik ezúttal nem estek bele saját csapdájukba. A két egykori válogatott játékost - Fésüs Irént és Fellegvári Teodórát is felvonultató Fehérvárnak sikerült a visszavágás a január végi fiaskóért.

Miután megkapták a lányaink a mérkőzés előtti lelki masszázst Bóta Enikő edzőtől, nagy lendülettel vetették magukat küzdelembe. A kezdők között kapott lehetőséget Kolman Viktória, aki munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudja rendszeresen látogatni az edzéseket. Az ex-csapatkapitány jó játékkal bizonyította, hogy nagy szükség van rá. Társa is akadt, hiszen egészen kiváló teljesítményt nyújtott Dancs Renáta (képünkön szemben) és Dobi Edina is.
Az első két játszmát végig vezetve, magabiztosan sikerült bezsebelni. A harmadik szettben jött a szokásos rövidzárlat, a szurkolók pedig elkezdtek izgulni, hogy ne ismétlődjön meg pénteki eset. Akkor a Szombathely ellen, a nagyszerű játékot hozó nyitó felvonás után olyan mély gödörbe került együttesünk, amelyből képtelen volt kikecmeregni. Szerencsére most nem így történt. A holtponton átlendült az Agria, és esélyt sem adva ellenfelének gyorsan befejezte a meccset.
A látottak alapján legalább ennyi különbség volt a mérkőző felek között. A MÁV Előre egyébként komplett csapattal érkezett Egerbe, hiszen soraiban ott volt Fésüs Irén és Fellegvári Teodóra is. Csak érdekességként: az egri játékosok zöme még meg sem született, amikor előbbi játékos városunk színeiért küzdött.
Reménykedünk benne, hogy a lendületes játékot sikerül átmenteni a következő mérkőzésre. Jövő szombaton az Angyalföld látogat a Körcsarnokba.

Női röplabda NB I, 9-16 helyért zajló rájátszás
Kemény Ferenc Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Csizmarik és Bodrogi

Szabóker Agria RC Eger - MÁV Előre Székesfehérvár 3-1 (18, 17, -21, 16)

Eger: Petrás, Dobi, Kovács A., Dancs, Kolman, Hajdú
Csere: Rakvács (libero), Kovács B., Szilvási

MÁV Előre: Fellegvári, Hamar, Tóth, Vacsi, Kosik, Tálas
Csere: Germann (libero), Fésüs, Antal


A juniorok mérkőzésén: Szabóker Agria RC Eger - MÁV Előre 3-0 (10, 17, 14)

(ZE-RO PRESS) Fotó: Zagyi Tibor

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel