Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Labdarúgás - Kapustábor kezdődött a Leányka úton
2010-07-19 12:24:06
Kapustábor indult hétfőn az egri leányka úti sportkomplexumban, az Egri Kapus Akadémia szervezésében. Az alapító egri hálóőr, Illyés Dániel eltökélt a tekintetben, hogy minden korosztálynak megfelelő és egyéni igényekhez alkalmazkodó képzést kapjanak az ifjú portások. A július 19-től 24-ig tartó eseményre kilenc éves kortól várták fiúk és lányok jelentkezését is, és szép eredménnyel indul a munka, a kuriózumnak számító kapustáborba 22-en jelentkeztek. Jönnek Esztergomból, Budapestről, Selypről, Túrkevéről, Nyíregyházáról és természetesen Egerből is.
- A gyerekeknek napi két foglalkozást tartunk, a komolyabb munka délelőttönként várja a legényeket – mondja Illyés Dániel. A játékossal az Egri FC Szolnok elleni edzőmeccse után beszélgettünk.

Az INTERJÚ meghallgatható itt -

A képzés helyszíne az Eszterházy Károly Főiskola, Testnevelési és Sporttudományi Intézet, Leányka úti füves futball pálya. Részleteket a www.egrikapusakademia.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.

- A tréningeket egy-egy nap erejéig segíti az Egri FC kapusának két volt edzője, Brockhauser István és Téglási Gábor is. Az egri résztvevők között az utánpótlásban látok 15-16 éves nagy tehetségeket Van több olyan srác is, aki akár NBI-ben, vagy külföldön is tudna védeni. Ez a célunk, de mindenkiből próbáljuk kihozni a maximumot. A táborba 8 egri kapusakadémiás jelentkezett, de érkeznek Hevesről, Felsőtárkányból is.

Egy hét alatt mi lehet a fő cél, hová lehet eljuttatni ezeket az ifjú portásokat?

- Elsősorban az a cél, hogy egy hetet jó hangulatban töltsenek el a gyerekek, megfelelő, egymásra épülő komoly szakmai munka mellett. Végigvesszük a kapusmozgásokat, vetődést, kimozdulást, kirúgásokat. Nagyon sok játék lesz. A legfontosabb, hogy jó élmény legyen ez a tábor, jövőre lehetőleg még többen legyünk. Ugyanakkor kint lesznek az Egri FC vezetői is, s ha olyan tehetséggel találkoznak, az esemény a jövő szempontjából is jelentős lehet. Sokan szeretnének jönni az Egri Kapusakadémiára, de ehhez egri igazolás kellene, ami -hálóőrökről lévén szó- nehéz dolog - egyszerre úgyis csak egy játékos védhet. Egy-egy korosztályból csupán 1-2 srác jöhet szóba, de elindult a folyamat, és mondhatom, hogy biztatóak a jelek. Örömteli az a tény is, hogy úgy néz ki, mellénk áll egy alapítvány és további forrásokkal gazdálkodhatunk majd az utánpótlás nevelés érdekében.

Hogy láttad kapusszemmel a Szolnok elleni edzőmeccset?

- Nagyon a felkészülés elején tartunk, mindössze két hete edzünk és csak egy hete labdával. A mi vezetőink tettek szívességet a szolnokiaknak, hiszen számunkra nem a legideálisabb rögtön egy NBI-es gárdával találkozni. Maradjunk annyiban, hogy lesz ez még jobb is.

Ugyanakkor jól helytállt a fejlődő-átalakuló Egri FC.

- Igen, a 3-1-es eredmény nem mutatja meg, hogy nekünk is bőven volt lehetőségünk, reálisabb lett volna egy döntetlen. Egy tréningmeccsről van szó, az eredménnyel most nem hiszem, hogy foglalkozni kellene.

ZentaiL

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel