Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Autósport – Lehetett volna fényesebb is, Turi harmadik Veszprémben
2010-07-18 22:55:53
A hétszeres abszolút magyar bajnok ifj. Tóth János sikerével fejeződött be a hétvégén megrendezett Veszprém Rali. Az országos bajnokság ötödik futama előtt az volt a legfontosabb kérdés, hogy valakinek sikerült-e megszakítania Aschenbrenner György szinte példátlanul sikeres győzelmi sorozatát. A Peugeot 207 S-2000 volánját tekerő Janika, Tagai Róbert oldalán harcolta ki a sikert, és az összesített pontversenyben faragott hátrányából. Sokat azonban nem tudott kozmetikázni, hiszen Aschenbrennerék értek át másodikként a célon. A dobogó harmadik fokára a Turi-Percze kettős állhatott. Az egri pilótának egészen az utolsó szakaszig kiválóan ment a versenyzés, a hajrában azonban felborult a Mitsubishi, így Tamáséknak is meg kellett elégedniük a bronzéremmel. A soron következő borsodi megmérettetést a harmadik pozícióból várhatják.

Összefoglaló

Ifjabb Tóth János 2006 után nyert ismét futamot

Nem felejtett el nyerni ifj. Tóth János. Bár több mint négy éve volt, hogy legutóbb a dobogó legfelső fokán ünnepelt (egészen pontosan 2006 júniusában Szombathelyen), sokéves rutinnal locsolta a pezsgőt. Ifjabb Tóth János hétszeres abszolút bajnokként nyert újra futamot, s szakította meg Aschenbrenner György idei veretlenségi sorozatát a veszprémi ob-futamon.
Ifjabb Tóth János 2006 után nyert ismét futamot

„Nyerni jó – jelentette ki teljes meggyőződéssel a célban. – Az idén már kétszer is közel álltunk hozzá, de az a kis szerencse mindig hiányzott. Most nem. Szoros versenyeket vívunk az idén, minden egyes szakaszgyőzelemért meg kell küzdeni, ezért is értékes a győzelem, s ezért is örülök neki nagyon" – mondta ifjabb Tóth, aki három évet töltött külföldön, mielőtt az idén visszatért a hazai sorozatba, amelyben az ötödik futamig kellett várnia a győzelemre.
Hirdetés

„A nap nagy részében hatalmas csatát vívtunk Herczig Norbival, ám sajnos ő egy technikai hiba miatt kiesett, így az utolsó gyorsasági szakaszt már relatíve nyugodt tempóban teljesíthettük. De persze nem lassan, hiszen ha kiesel a ritmusból, az épp olyan veszélyes, mintha túl gyorsan mész. Most minden együtt volt: az autónk remekül bírta a kiképzést, mi nem hibáztunk, és megadatott az a kis szerencse is, ami kellett az éles köveken ahhoz, hogy gyorsan is menjünk és ne is kapjunk defektet. Nagyon örülök – jó érzés volt újra nyerni..." - mondta ifjabb Tóth János, aki végül majd' fél perccel győzte le egyik legfőbb riválisát, a bajnoki pontversenyben vezető Aschenbrenner Györgyöt.

Érdekesség, hogy ifjabb Tóth neve mellett már több tucat elsőség áll, navigátorának, Tagai Róbertnek viszont ez volt az első abszolút sikere. A testvérével, Tagai Tamással már korábban is álltak nagyon közel a győzelemhez, ami végül „Janikával" jött össze.

„A szombati napunk küzdelmes volt, a mai viszont harcos. Az első szakaszon jól átjöttünk, s a győzelemtől vérszemet kaptunk. Attól kezdve minden jól ment. Fura érzés, hogy végül nem a testvéremmel sikerült megszerezni az első futamgyőzelmet, de jó, hogy nekem legalább összejött, s hogy a szervizcsapat főnökeként neki is része volt benne. Ráadásul annak idején Jani volt a példaképem, így különösen nagy érzés, hogy vele érhettem el ezt az eredményt" - mondta Tagai Róbert.

Ami a dobogós helyezésekért zajló küzdelmet illeti, Herczig Norbert egész nap üldözte ifjabb Tóthékat, s közel is volt piszkosul, ám eltört az autójában a kormányösszekötő, így a pálya szélére kényszerült.

„Ma reggel rápattantam a gázra, és minden adott is volt a jó szerepléshez, de sajnos nem jött össze, mert eltört a kormányösszekötő. Pedig nagyon élveztem a csatát, szerintem Janival erre vártunk egész évben. Fair küzdelem volt" - mondta Herczig, aki az elsők közt gratulált a győztesnek.

Az utolsó szakaszra is maradt még egy fordulat: Turi Tamás felborult („Megakadt az első kerék és az autó az oldalára borult, ám sajnos túl messze voltak a nézők, így több mint fél percet veszítettünk, mire visszaborítottak..." - mondta), így a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza, s az ezüst az összetett éllovas Aschenbrenner Györgyé lett.

„Az autóm hibátlan volt, de mivel ezek a pályák nem kifejezetten az N-eseknek kedveznek, próbáltam vigyázni a gödrös részeken, mert az én autóm nem bír ki mindent. A végén szerencsém is volt, meglett a második hely" - mondta Aschenbrenner, aki így négy győzelemmel és egy második pozícióval magabiztosan vezet az összetettben.

Negyedikként Hideg Krisztián érkezett, akinek azért volt jó néhány kalandja: rögtön reggel elkezdett kerregni a váltó (a csapat kénytelen volt váltót cserélni), majd körülbelül 130 km/órás sebességgel a mezőre ugratott, ahol egy-két bokorral közelebbi ismeretséget kötött, majd visszatért a pályára. Szóval kalandos volt, de Hideg láthatóan élvezte, s végül meg tudta előzni a korábbi N-csoportos bajnok Elek Istvánt, aki egész nap remek formában autózott, valamint Kazár Miklóst, akinek nagyon tetszettek a pályák, nem is csoda, látványosan közlekedett rajtuk. A nagy ugratónál (amely már legendás része ennek a versenynek) akkorát repült, hogy maga is meglepődött („Sohasem ugrottam még ekkorát" - mondta utána), utóbb pedig előre és hátra is figyelnie kellett, hiszen ádázul üldözték. Végül azonban meglett a hatodik hely.


PRINCE BEER VESZPRÉM-RALI, AZ OB 5. FUTAMA
Abszolút végeredmény:
1. ifjabb Tóth János, Tagai Róbert (Peugeot-Total Hungária Rallye Team, Peugeot 207 S2000) 1:01:11.5, 2. Aschenbrenner, Pikó (Asi Rally Club, Mitsubishi Lancer Evo9) 32.3 mp h., 3. Turi, Percze (Hell Racing, Mitsubishi Lancer Evo9) 1:01.4 p h.

Az ob állása: 1. Aschenbrenner György, Pikó Zsuzsa 99 pont, 2. ifj. Tóth, Tagai 71.6, 3. Turi, Percze 47.Rozsnaki Gábor
forrás: nso
Fotó: Zagyi Tibor

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel