Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Labdarúgás - Fiatalokkal előre
2007-02-21 21:56:04
Az átigazolási időszak lezárultával véglegessé vált, hogy nem érkezik új labdarúgó az Egri FC együtteséhez. A találgatások időszakának tehát vége. Mint ismeretes, a megyei első osztályú bajnokságban 8 pontos előnnyel vezető megyeszékhelyi alakulatból távozott a gólerős csatár Nagy Gergely, és felhagyott a focival Nagy Zsombor. Sokan szűkösnek tartják a rendelkezésre álló játékoseretet különösen úgy, hogy az ősz folyamán is többször sérüléshullám hátráltatta a szereplést. Jelenleg is két labdarúgó nem állhat a csapat rendelkezésére. Az együttes játékos-edzője Nagy Endre (képünkön) optimista a jövőt illetően. A szakmai munkáért felelős szakember az AgriaSportnak elmondta: 20 fős kerettel vágnak a tavaszi szezonnak. Most érkezett el a fiatalítás ideje.

Nagy Endre a következőképpen folytatta.
- Nem láttam értelmét annak, hogy Kazincbarcikáról erősítsük meg csapatunkat. Jó képességű saját nevelésű tehetségeink vannak, akik rövid időn belül beépülhetnek a felnőtt keretbe. Most látom elérkezettnek az időt, hogy megfiatalodjunk. A bajnokságot jelentős előnnyel vezetjük. 8 pont fórban vagyunk az üldözőkkel szemben, a tavaszi szezonban - ami gyakorlatilag már decemberben elkezdődött - 7 alkalommal játszunk hazai környezetben. Ha óriási hibákat nem követünk el, akkor elvileg bajnokok vagyunk. Célunk persze nem az, hogy a fiatalításra hivatkozva elvegetáljuk a tavaszt.

- 20 fős keretet említettél. Ezek szerint 5-6 ifista válik felnőtté a tavaszi szezonban

- Jelenleg a felnőtt keretünk 15 labdarúgóból áll, ebből kettő kapusunk van. Székely Károly U19-es csapatából 5-6 játékost szeretnék beépíteni. Ők rendszeresen játéklehetőséghez jutnak majd. Terveim szerint közülük többen is szerepelni fognak a Markaz elleni jövőheti kupameccsen. Rendkívül boldog vagyok, hogy ezek a fiatalok örömmel jönnek játszani, ezt a közös tréningek is megerősítik. Biztos vagyok benne, hogy büszkén fogják majd képviselni városukat a mérkőzéseken.

- Kikről van szó konkrétan?

- Körvonalazódik már bennem, azonban erről nem szívesen nyilatkoznék. Maradjunk annyiban, hogy ifjúsági csapatunk bármelyik tagja számára az utolsó pillanatig nyitva áll a felnőtt csapat öltözője. Harcoljanak csak!

- A kiválasztottak végleg elszakadnak az utánpótlástól?

- Valamennyi 19 éves focista továbbra is Székely Károly edzéseit fogja látogatni. Szerdánként és péntekenként tartjuk majd a közös foglalkozásokat az említett 20-as nagykeretnek. Ellentétes sorsolásunk van az U19-cel, tehát elképzelhető, hogy egy vagy több kiválasztott - ha már így nevezted - két bajnoki mérkőzést is játszik az adott hétvégén. A szabályok ezt lehetővé teszik, mi pedig kívánunk élni ezzel.

- Nagy Gergő távozásával többen tudni vélik, hogy elöl gondjaink lesznek

- Erre azt mondom, hogy pótolhatatlan ember nincs. Nagyon örülök, hogy Gergőnek összejött a barcikai szerződés, és sok sikert kívánok neki. Az értünk aggódóknak úgy gondolom megfelelően válaszoltunk az eddigi előkészületi mérkőzéseken. Nagy szerkezeti változásokon nem kell törnöm a fejem, hiszen eddig is egy ékkel játszottunk. Most az eddig középen szereplő Kasza Gáborra hárulhat nagy feladat a védők gyűrűjében, de segítségére lehet még Szamosi és Béres is. Ők azért nem rossz labdarúgók. Nem lesznek gondok.


Az Egri FC következő előkészületi mérkőzését szombaton az NB III-as Mezőkövesd ellen vívja a Felsővárosi műfüves játéktéren. A kezdés végleges időpontjáról időben tájékoztatjuk az AgriaSport olvasóit.


(ZE-RO PRESS) Fotó: Zagyi Tibor

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel