Zárt kapus meccs

Rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt az albánok elleni hazai világbajnoki selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak
Bővebben itt...1552.eger.hu


Sportlinkek


Hirek keresés:FórumHírlevél

Vízilabda - Bajnoki döntő, 4. mérkőzés: Vasas - Eger 11-12
2010-05-22 10:00:02
Vodafone, OB I, férfiak, döntő, 4. mérkőzés
TEVA-VasasPlasket – ZF-Eger 11-12
(1-1, 2-0, 1-3, 2-2, 1-0, 0-1, 4-5 )

Budapest, Szőnyi út, 1500 néző.
V.: Kiszelly Gábor, Molnár Péter.
VASAS: Nagy V. – Katonás, Hosnyánszky 2, Takács, Kis G., Varga Dániel 3, Varga Dénes 1. Cs.: Decker, Fülöp 1, Vörös, Kovács R., Létay, Hőna. Edző: Földi László.
EGER: Szécsi – Hegedüs 1, Feltham 1, Sántavy, Hárai, Biros 1, Graham 2. Cs.: Varga Zs., Bárány, Binder 1, Bundschuh, Kovács Gábor, Erdélyi. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Gól – emberelőnyből: 9/1. ill. 10/2.
Ötméteresből: 1/1. ill. 0/0.
Sárga lap: Gerendás (27.), Földi (29.)

A párharc állása:

Bár nagyon nem szeretnénk ha ma kiosztanák, de a Szőnyi-úti uszodában egy asztalra már kirakták a bajnoki serlegeket és érmeket. Az Eger elszántan és az egyenlítés reményével érkezett a szombat délelőtti mérkőzésre. A Vodafone férfi OB I. bajnoki döntőjének negyedik összecsapása a Vasas számára akár bajnokavatás is lehet. Gerendás György az egriek vezetőedzője szerint nem fejeződik be a párharc, szerdán dől el az aranyérem sorsa. Az egri csapat a Hotel Hungáriában töltötte az éjszakát és már egy órával a meccs előtt megkezdték a bemelegítést, hogy a szokatlan délelőtti időpontban is kellően felpörögjenek.1. negyed:
Graham hozta el a labdát. Az első lövés is a kanadai légiósé, de Nagy Viktor védte. Biros megúszott, lövés a kapufáról pattant ki. A Vasas kapta az első előnyt. Katonás lövését Varga Zsolt blokkolta. Takács állt ki, Biros lövése kapu fölé pattant. Négy perc telt el gól nélkül. Graham labdája a blokkban halt el, Varga Dénes fölé lőtt. Varga Zsolt szabaddobásból fölé pattint. Kis Gábor harcolt ki kiállítást, Hosnyánszky belőtte, 1-0. Egri előny és a a hetedik egri lövés megakad a hálóban. Biros jobb szélről pattintott a rövid felsőbe. 1-1.

2. negyed
Kis Gábor harcol ki előnyt, Varga Dániel lövését a kapufáról pattan vissza. Egri lehetőség, de Graham előnyben hosszan passzol, így lövés nélkül zárul a fór. Varga Dénes átlövése a bal felsőben köt ki, 2-1. Erdélyi ejt a kapufára. Fülöp Bence átlövése besurran Szécsi lapujába, 3-1. Két egri előny, de a gólgyártás ezúttal sem indul be. Előbb Nagy Viktor véd, majd leblokkolják Kovács Gábor próbálkozását. Félidőben 2 góllal vezet a Vasas.

3. negyed
Fordított ítélet Feltham ellen. Bundschuh lövés könnyen védte Nagy V. Varga Dénes kerül helyzetbe, labdáját Szécsi nagy bravúrral hárítja. Négy perc játék után Feltham előnyből szépít, 3-2. Kettős előnyben sem tud gólt szerezni a Vasas. Varga Dániel távolról kapásból betalál a jobb felsőbe 4-2. Erdélyi passzát Hegedüs lövi a hálóba, szép akciógól, 4-3. Graham szerez labdát a félpályánál, majd szép lövéssel fejezi be az akciót, 4-4. Vasas előny, a lepattanó labdát Decker küldi a kapuba, de nem adják meg a gólt, 2 méteren belül volt a Vasas játékos.

4. negyed:
Előnyben az Eger. Már lejár a kiállítás, amikor Graham a jobb szélről hatalmas gólt lőtt, 4-5. Először vezetünk. Varga Dénes kapufára ejt, majd a Vasas előnynél rossz passz a hazaiaknál. Hegedüs ellen fura ítélet, Gerendás György sárgát kap. Újabb kiállítás, Grahamat küldik ki indokolatlanul. Földi László másodszor kér időt. Varga Dénes lövését biztosan védi. Újabb kontra egri kiállítás, öt méteren belülről gólt lő Varga Dániel. Az ítélet, újra indul az emberelőny. Kivédekezzük az első lövést, de Hosnyánszky másodjára egyenlít, 5-5. Egri előny, Gerendás időkérés. Feltham lövését Nagy Viktor kivédte. Feltham passzát Binder centerből belö
bböli a hálóba, 5-6. Egri előny, Gerendás időkérés. Feltham lövését Nagy Viktor kivédte. Háromszor is lő a Vasas, 30 másodperccel a vége előtt Varga Dániel kapásból egyenlít, 6-6. Páros kiállítás 17 másodperccel a vége előtt Gerendás György időt két. Egri előny a végén, Graham kiszorított helyzetből blokkba lő. 6-6. Hosszabbítás.

1. félidő

Graham hozta el a labdát, így még előnyben támadhatunk az időkérést követően. Graham rövidsarkos labdáját kivédte Nagy Viktor. Kis Gábor kap ötméterest, Binder kap személyi hibát. Varga Dániel belőtte, visszavette a vezetést a Vasas, 6-7. Egri előny, Aaron Feltham lövése nem pontos.

2. félidő:


Biros Péter 1.46 perccel a vége előtt szép kapáslövéssel egyenlít, 7-7. Harminc másodperc van vissza, a Vasas támadhat, Földi László időt kért. Kivédekezzük. Ötméteresek jönnek.

Ötméteresek

Hosnyánszky 1-0, Biros 1-1 Varga Dénes (kapufa) 1-1. Feltham 1-2, Varga Dániel 2-2, Bárány 2-3, Kovács Róbert 3-3, Varga Zsolt (kivédte a kapus) 3-3. Katonás 4-3, Kovács Gábor 4-4.

Az első öt nem döntött, folytatódik az idegek csatája...

Hosnyánszky (Szécsi kivédte) 4-4, Biros 5-4.
Vége 12-11-re nyert az Eger. FONTOS, hogy május 26-án, szerdán 17.45-kor Egerben 5., mindent eldöntő meccs lesz, egységes 600 forintos belépőkkel.

Nyilatkozatok
Földi László:
- Voltak olyan periódusai a meccsnek, amikor megnyerhettük volna az összecsapást, de ezt sajnos a játékosaim túl korán hitték el. Ráadásul pont Biros Petit hagytuk villogni, amit ő kegyetlenül megbüntetett.

Gerendás György: - A realitás az, hogy ezt a mérkőzést nem mi nyertük meg, hanem a Vasas veszítette el. Iszonyatos küzdelem volt a medencében, amiből mi jöttünk ki jobban. Ha humorizálni akarnék, akkor azt mondanám, hogy várjuk Egerben a döntő ötösöket. Viszont azt mondom, hogy, ezáltal nem lettünk esélyesek, csupán nekünk van még egy hazai mérkőzésünk.

Biros Péter: - Természetesen nagyon boldog vagyok, de ezzel még semmi sem dőlt el. Következhet a mindent eldöntő meccs, amit viszont mi játszhatunk hazai környezetben. Várjuk nagyon, hogy otthon játsszunk megint, és persze, hogy megnyerjük a bajnoki címet.

Agria Press - Bajzát Rafael
FOTÓ: Zagyi Tibor

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel