Zárt kapus meccs

Rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt az albánok elleni hazai világbajnoki selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak
Bővebben itt...1552.eger.hu


Sportlinkek


Hirek keresés:FórumHírlevél

Tájfutás – Csak Honfinak volt világos az éjszaka
2010-05-13 09:12:36
A legtöbb egri tájfutó számára nem a hétvégén a Csongrád megyei Ruzsán rendezett éjszakai OB lesz a legszebb sportos emlék. Akad azonban valaki, aki büszkeséggel tekinthet vissza a viadalra, ő Honfi Gábor, az Egri Spartacus szenior tájfutója, aki megnyerte kategóriáját a különleges megmérettetésen. Az Országos Bajnokság kiváló rendezés mellett zajlott, Honfi mellett több ETC-s is tervezte az indulást és a jó eredményt, de a Testedző Club tagjai közül inkább csak a legrutinosabbaknak okozott örömet a verseny. Sötét éjszaka volt ez a klubunk számára – mondta dr. Nagy Árpád elnök, aki versenyzőként 8. helyen zárt. Az ETC számára az egyetlen fénysugár volt az éjszakában az f65-ben induló Nagy Lajos ezüstérmes szereplése.

Az alföldi homokbuckás erdőben, sűrű nyiladékhálózattal, változatos fedettséggel és futhatósággal rendelkező terep várta a mezőnyt, az első futók vasárnap hajnali egy óra körül értek célba. Sajnos sérülés és más egészségügyi problémák miatt az ETC nagy reménységei, Szajkó Csaba és Szabó András is feladta a küzdelmet. Úgy tűnik, tájfutásban egyelőre Simon Ágnes sem talált magára, a kiváló sítájfutó eredmények után nem ért el említésre méltó eredményt. Az egriek közül a „szparis” Honfi Gábor nyert f55-ben, az Egri Testedző Clubból Nagy Lajos f65-ben második lett, míg Nagy Árpád egy technikai hiba miatt végül 8. helyen zárt. Az éjszakai OB-t a felnőtt hölgyeknél Szerencsi Ildikó, az uraknál Lenkei Zsolt nyerte.

A klubelnök tájékoztatta portálunkat arról, hogy az éjszakai OB-t egy atlétikai megmérettetés miatt kihagyó élversenyző, Kovács Ádám nagy sikernek örülhetett. Az atlétikai magyar bajnokság 10 ezer méteres távján a sportoló második helyen végzett, ez óriási eredmény, tekintve, hogy a kiváló tájfutó a mai napig csak „kirándulgat” az atlétikában. A szép helyezés megmutatja, milyen komoly érték egy-egy tájfutó siker – mondta dr. Nagy Árpád.

Az ETC-re most nagy feladat vár, országos diákolimpiát rendeznek a hétvégén a sportiskolás szakosztállyal, Mátraszuha község környékén. Szombaton sprint táv, majd délután váltó csata, vasárnap pedig normál távú verseny áll az ETC-EVSI fiataljai előtt. Lesz egy kísérő verseny is, a Mátra Kupán szeniorok és más versenyzők is rajthoz állhatnak. Az egri színeket összesen 20 fő képviseli a hétvégén.

ZentaiL

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel