Szív és alázat diadala

Marco Rossi a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitány a szerbek legyőzése után mondta: Nincsenek itt nagy titkok. A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Kosárlabda - Váczi ígéri: jó lesz a bajnokságban
2009-09-16 16:11:58
Jól halad az EKF-EGER-HÉSZ felkészülése az NBI/B-s pontvadászatra, melyet fiaink szeptember 27-én kezdenek meg a Nagykálló elleni hazai mérkőzéssel. A srácok remekül szerepeltek a hazai rendezésű Dobó Kupán, majd a hétévgén -ahogyan arról már beszámoltunk- a szlovákiai Rozsnyón ezüstérmet szereztek hat szlovák másodligás csapat között. Váczi Péter edzőt kérdeztük a csapat alakulásáról, az eddig elvégzett munkáról és a szlovákiai kiállításokról is.
Interjúnk meghallgatható itt -

- Elégedettek lehetünk a felkészülési munkával, a tornákon elért eredményekkel is és szerintem a tréningek minősége is olyan, amilyennek most lennie kell. Sok mindent tudtunk finomítani, sőt változtatni menet közben is. A Jászberényben rendezett tornán igen sok pontot kaptunk, 100 fölött is. Most Rozsnyón a három meccs alatt 71 pont volt a legtöbb, amit kaptunk. Ugyanakkor van még javítanivaló zóna védekezésben és letámadásban is.

Van fix kezdő ötös, vagy ez alakul még? Lesz egyáltalán biztos kezdő játékos?

Van elképzelés, de nem lenne szerencsés, ha mindig ugyanaz az öt ember kezdene. Ez függ majd az edzésen és a meccseken mutatott teljesítménytől.

Jelenleg milyen menetben zajlanak az edzések?

Egymás ellen játszanak a fiúk, bár elmarad a hétvégi MAFC elelni csatánk, nem szerveztünk a helyére edzőmeccset. Inkább a 27-i szezonnyitónkon mutatjuk majd meg magunkat a Nagykálló ellen.

A kosárlabda drukkereknek ismerkedniük kell még veled, más habitust képviselsz, mint amit eddig Egerben megszoktunk. Voltak kiállításaid is...

- Vártam már ezt a kérdést. Hozzá kell tegyem persze, hogy aki nem volt ott Szlovákiában, nem tudja elképzelni, milyen szituáció alakult ki ott. Ez persze nem ment fel a kiállítások miatt. Mindenképpen megígérhetem, hogy a bajnoki szezonban ennél alacsonyabb hőfokon fogok égni. Ez nem azt jelenti, hogy minden mellett szó nélkül fogok elmenni. A tavalyi évből is kiindulhatok, nem hiszem, hogy a nézők sokszor találkoznának azzal, hogy a bírók engem díjazzanak negatív módon.

Van egyébként olyan edző is, akinél ez kifejezetten taktika...

- Lehet szándékos húzás is, ez természetes, de elsősorban akkor, ha a saját csapatom olyan krízisbe kerül, hogy már csak ezzel tudom felrázni őket. Tudom, figyelni kell arra, hogy ne jusson el az ember két kiállításig, mint ahogyan az most Szlovákiában történt. Hozzátenném mégis: tényleg látni kellett volna, milyen az, amikor a Kassa csapatának két kassai játékvezető fújta a döntőt - ellenünk.

ZentaiL
Kép: Zagyi Tibor

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel