Szív és alázat diadala

Marco Rossi a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitány a szerbek legyőzése után mondta: Nincsenek itt nagy titkok. A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Sakk - Szimultán, és országos női bajnoki nyitány a Dobó téren
2009-08-20 18:54:54
A Magyar Köztársaság 2009. évi női egyéni sakkbajnokságát augusztus 21-től Egerben rendezik meg. Az ünnepélyes megnyitót csütörtökön délután a Dobó téren tartották meg. A 10 résztvevő sakkozót Szeleczki János Eger alpolgármestere, valamint Kunos Péter a Magyar Sakkszövetség elnöke köszöntötte. - A sakk elővigyázatosságra tanít bennünket, arra, hogy a jövőre is figyeljünk egy kicsit, körültekintésre, vagyis arra, hogy az egész sakktáblát szem előtt tartsuk, óvatosságra, vagyis arra, hogy ne kapkodjuk el lépéseinket. Végül három igen fontos szabályra: ne csüggedjünk, ha pillanatnyilag rosszul állnak a dolgaink, reménykedjünk a dolgok jobbrafordulásában, s végül, legyünk továbbra is kitartóak a kiút keresésében - idézte Benjamin Franklin gondolatait Szeleczki János. A színpadon megejtették a sorsolást, amely a péntektől kezdődő bajnoki programot meghatározta. A Dobó téren 45 asztalnál rendeztek sakkszimultánt Mádl Ildikó, Almási Zoltán és Gledura Benjamin részvételével.

A szimultán adó sportolók.
Almási Zoltán (1976)
nemzetközi nagymester, FIDE pontja 2684, olimpiai ezüstérmes 2002-ben. A 2009-es magyar férfi bajnok.


Mádl Ildikó (1969)
, női nemzetközi mester,de megszerezte a férfi nemzetközi címet is,kétszeres olimpiai bajnok csapatban.

Gledura Benjamin (1999
), korosztályos magyar bajnok, rapid Európa bajnok (2009). HMÖ SE Eger versenyzője, a Maróczy Sakkiskola és az Egri Kemény Ferenc Általános Iskola tanulója.


A 3x15 asztalon Rauch Ferenc bíró irányításával rendezték meg a szimultánt. A közel másfél órás partikban Mádl Ildikó egy remit ért el (Vanyó Józseffel döntetlenezett), a többi partit megnyerte. Alnmási Zoltán kétszer remizett, a többin diadalmaskodott. A rapid parikban jártas Gledura Benjamin varázslatos gyorsasággal mattolta ellenfeleit. Egy vereség mellett a többi partit simán nyerte.

A szimultán zárásaként Kunos Péterrel, a Magyar Sakkszövetség elnökével kétszer is megmérkőzött. Előbb Gledura, majd Kunos nyert.

A szövetség vezetője elégedetten nyilatkozott portálunknak az egri sakk délutánról: - Szerettem mindig is Egerbe jönni. Az általam irányított banknak is volt itt jól működő fiókja, Sokat köszönhetünk Szeleczki János alpolgármesternek a sakk sport támogatásáért. A női bajnokságtól azt várom, hogy harcos küzdelem lesz. Tippelni nem akarok, de valószínűleg azok fognak jól szerepelni akikre számítunk az újvidéki eb csapatba. A szimultán jól sikerült, jól szolgálta a sakk népszerűségét. Bátrak volt, akik leültek az asztalhoz, de nagyon sokan érdeklődve és szakértő szemmel figyelték a partikat. Külön élmény volt látni az egri tehetség Gledura Benjamin játékát. A Maróczy Géza sakkiskola legjobb hallgatója, a világranglistán is ott van a legjobbak között a korosztályában. Remélhetőleg Almási Zoltánt is rövidesen a 2700 ÉLŐ-pontos sztársakkozók között köszönthetjük. Rövid időn belül elérheti Lékó Péter szintjét. Mádl Ildikó stabil válogatottunk, most nem indul az Ob-n, megadja a lehetőséget a bizonyításra a fiataloknak.

Agria Press - Bajzát R.
FOTÓ: G. G.

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel