Kvóta karatéban

Kiharcolta a tokiói ötkarikás részvételt Hárspataki Gábor a párizsi olimpiai kvalifikációs karate tornán, ahol kategóriánként az első három versenyző jut indulási joghoz a sportág tokioi ötkarikás bemutatkozásán


1552.eger.hu


Sportlinkek


Hirek keresés:FórumHírlevél

Vízilabda - Nyert a Domino - Döntetlen Csehovban
2007-01-27 21:08:02
Negyedik mérkőzését is megnyerte a Honvéd a férfi vízilabdacsapatok Euroligájának főtábláján: a magyar bajnok 8 (!) góllal verte az olasz Posillipót a D betűjelű négyesben szombat este a Kőér utcában, így már biztosan negyeddöntős.
A felek első csoporttalálkozóján, Nápolyban, január 10-én bravúros teljesítménnyel rukkolt ki a Honvéd, amikor is az európai mezőny élcsapatai között jegyzett, a Final Fourban tavaly harmadik, 2005-ben Euroliga-győztes Posillipót - hazai medence ide vagy oda - 13-10-re legyőzte. Ennél fogva a budapesti összecsapás tétje az volt, hogy egy újabb sikerrel Kovács István együttese gyakorlatilag biztos csoportelső, azaz már továbbjutó, és ha netán a hátralévő két meccsét elveszítené is - mely feltételezés legfeljebb elméletileg állja meg a helyét -, legrosszabb esetben második helyezettként tagja a legjobb nyolc alkotta El-mezőnynek.

A hazai gárda olimpiai bajnokokkal zsúfolt alakulata már az elején egyértelművé tette, ki a jobb. Olyannyira, hogy egészen elképesztő - és ezen a szinten szinte elképzelhetetlen - különbség alakult ki már a nagyszünet előtt, mivel a tíz magyar gólra egyetlen egyszer érkezett csupán válasz a vendégek részéről, vagyis kétszer 8 percnyi tiszta játékidő után már eldőlt a találkozó végkimenetele. A harmadik negyedet ugyan az itáliaiak nyerték, a meccset azonban hatalmas fölénnyel a Honvéd, amelyben különösen Biros Péter és Szívós Márton nyújtott kiemelkedőt, de Gergely István kapusteljesítménye is dicséretet érdemel.

A Honvéd 12 ponttal, tökéletes mérleggel vezeti a négyest, a Posillipo 4 pontjával a harmadik.

Euroliga, főtábla, D csoport, 4. forduló:

Domino-BHSE - Posillipo (olasz) 15-7 (5-1, 5-0, 1-2, 4-4)
A magyar góldobók: Szívós, Biros, Kiss G. 3-3, Hárai, Molnár 2-2, Benedek, Fodor 1-1

C-csoport: Sturm Csehov – Pro Recco 14-14 (4-4, 3-3, 4-4, 3-3)

(AGRIA PRESS)

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel