Barca siker, a Veszprém 4.


Katalán diadal Kölnben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében. A Bercelona hétméteresekkel verte a Kielcet. A Veszprém 4. helyen végzett 2 vereséget elszenvedve.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Asztalitenisz – Robbantottak a Tranzit Tüzépnél
2008-08-22 22:08:31
Állítólag nincs így, ám mégis úgy tűnik, mintha földindulás lett volna az egri Tranzit Tüzép SC háza táján. A pingpongos klubnál stabil csapatépítésről számoltunk be a közelmúltban, új edzőről, s új játékosról írtunk. Minden hír megállta a helyét, s most mégis „nem ér a nevem”-helyzet volna a klubnál? Nincs így, „csupán” változott egy, s más: eddigi első számú játékosunk, Fajcsák Hédi, aki saját nevelésként 22 éve küzd az egri színekért, nem lesz a gárda tagja. Fajcsák távozása csütörtökön vált világossá, ekkor mondta ki a szakítást az egyesület és a játékos, hiszen nem sikerült megegyezniük. Igazi vihar a Kistályai úton, ám úgy tűnik, Hédi pótlása is megoldódott már. Minden ráadásul úgy, hogy nem jön Egerbe a korábban bemutatott budapesti pingpongos, Iváskó Gabriella sem.

Gyanútlanul kerestük meg Zelei Zsolt klubelnököt, hogy az esetleges „tanévnyitóról” érdeklődjünk, ám a telefonnal nem volt szerencsénk. Felhívtuk hát Fajcsák Hédit, játékosként ő is el tudja mondani, mi is történik jelenleg a csapatnál, hogy megy az edzésmunka, s egyebek. Ekkor borult a bili…

Fajcsák Hédi:
„Nem tudtam megegyezni a klubbal, miután esélyt sem adtak arra, hogy meg tudjam keresni a tavalyi, vagy tavaly előtti összeget. Eredményfüggővé tették a díjazást, de az ajánlott pénz konkrétan a korábbi évben ajánlott javadalmazás fele. Ezt nem értettem, de a miértre sok kérdés után sem kaptam konkrét választ, helyette ellentmondásokat találtam és csúsztatásokat. A szerződésemet így nem tudom aláírni. Nagyon sajnálom a dolgot, szoros kötődés van köztem és az egyesület között, sokat tettem Egerért és szeretnék is még, de azért nekem is van önbecsülésem. Még mindig nem kaptam pontos magyarázatot arra, mi az oka a fizetés drasztikus csökkentésének. Megérteném, ha jelenlegi nehéz gazdasági helyzettel magyaráznák, ám közben valaki azt mondja, jó helyzetben van a klub, míg másik egyesületi vezetőnk ennek ellenkezőjét állítja. 22 éve sportolok a szakosztálynál, nagyon szeretek pingpongozni, de ezt ilyen szinten nem vállalom, nívó alattinak tartom. Lett volna egyéni szponzorom is, de ez ügyben sem tapasztaltam pozitív hozzáállást a klubvezetők részéről. Elsősorban mégsem az anyagi résszel van gond, úgy érzem, velem szemben gőgös az elnökség, Fajcsák Hédinek semmiképpen sem lehet igaza a csapatnál. Ezt a hozzáállást nem tudom elviselni, inkább odébbállok.”

Kemény szavak. Természetesen –miután második próbálkozásunkra már felvette a telefont- Zelei Zsolt klubelnökkel is beszéltünk, immár a felvetett problémáról és annak hozadékairól.

Zelei Zsolt:
„Fáj, hogy ilyet hallok Héditől, eszembe nem jutna róla így beszélni, tény azonban, hogy nem tudtunk megállapodni. A munka megy tovább, Ágoston Dénes egyéb elfoglaltságai miatt ugyan nem edzőként, de a csapat mellett marad, szakmai tudására továbbra is támaszkodunk majd. Az új tréner Salamon István kömlői első számú játékos, aktív pingpongos tehát. Személyében nem csak új edzőnk, de új játékosunk is van, hiszen a Kömlő fiú csapata átjött hozzánk. A játékos keretben nagy változás van, nem mondhatok még el mindent, de tény, hogy Fajcsák Hédi nem írta alá az ajánlott szerződést. Új játékosokat kellett tehát igazolnunk. Iváskó Gabriella mégsem jön hozzánk, helyette -és sajnos Hédi helyett- két budapesti sportolót szerződtettünk le. A csapatunk jobb lesz, mint volt, nagy kár, hogy Fajcsák Hédivel nem tudtunk dűlőre jutni, tudni kell, hogy nem csak anyagi okok miatt. Érdekes minden esetre, hogy Béresné Szabó Györgyi azonnal aláírta a kontraktust, s Beniczky Magdi is hasonlóképpen cselekedett. Az ajánlat arról szólt, hogy a felkínált összeget nem havi, hanem teljesítményfüggő bérezésként kapják meg a lányok. Eddig egy összegben fizettünk, most pedig a pénzért teljesíteni kell. Ezt nem vállalta Hédi, az esetet ilyen szempontból nem kívánom kommentálni. Fájó szívvel, de kijelentem, hogy van másik első számú játékosunk.”

A Tranzit Tüzép SC-nél megy a munka, közösségépítő tréninget szerveztek a napokban, a történtek ellenére nagyon jó a klubnál a hangulat, több csapatunk is van, hiszen a női NBI és NBII mellett férfi együttesünk is lesz. "A klub jól működik, az anyagi helyzetünk stabilnak mondható, ami manapság speciális, rendkívüli állapot. Hédi ellentmondásokról szóló felvetésére azt tudom mondani, hogy ezzel kapcsolatban sokféleképpen lehet fogalmazni: nem vagyunk gazdag klub, de nincsenek nagy problémáink sem" - tette hozzá Zelei Zsolt elnök. Az egri pingpongosok hamarosan sajtótájékoztatón mutatják be az új csapatot, addig az új játékosokról nem nyilatkozik a klubvezetés.

ZentaiL
Kép: Zagyi Tibor

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel