PÁRIZS 2024

PÁRIZS 2024
Hivatalosan megnyílt csütörtökön a párizsi olimpiai falu amely 52 hektáros területen 14 500 hivatalos személynek, köztük kilencezer sportolónak lesz majd az otthona
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Egri játékosok és szakember a világ tetején
2024-07-10 13:31:19
VÍZILABDA - A magyar U18-as fiú vízilabda válogatott megvédte világbajnoki címét, miután a Buenos Aires-i torna fináléjában 12-10-re legyőzte Szerbiát! Korényi Balázs csapata a döntőben villámrajtot vett, és bár a szerbek produkáltak egy 4-0-s szériát, a mieink hamar összeszedték magukat, fordítottak és a hajrát is magabiztosan hozták le. Amikor a torna nyitónapján 13-12-es vereséget szenvedett válogatottunk a szerbektől, a legtöbben abban bíztak, hogy lesz még alkalmunk visszavágni az ősi riválisnak. Az aranymeccsen sikerült! Szerencsére egri érdekeltségben nem volt hiány. A DIGI-Eger kapusa Borbély Sándor mellett az egri nevelésű Lugosi Csongor nyakába került a legfényesebb medália, míg férfi felnőtt csapatunk frissen kinevezett vezetőedzője Jászberényi Gábor kapusedzőként volt a stáb tagja az argentin fővárosban.


Végeredmény, U18-as világbajnokság
Döntő
Szerbia - Magyarország 10-12 (4-6, 2-1, 2-2, 2-3)
Magyar gólok:
Simon 4, Balogh, Benedek, Tóth 2-2, Haverkampf, Lugosi 1-1.

A világbajnok magyar csapat tagjai:
Balogh Botond, Bella Csanád, Benedek Mór, Borbély Sándor, Cseh Maxim, Haverkampf Bence, Lugosi Csongor Dániel, Nagy Zalán Márk, Paján Viktor Bátor, Regős Áron Vince, Simon Balázs, Szitás Dávid, Tóth András, Tátrai Tamás Roland, Zeman Márton János
A stáb: Korényi Balázs vezetőedző, Hangay Róbert másodedző, Jászberényi Gábor kapusedző, Csapliczky Zsolt videóelemző, Budai Nikolett fizioterapeuta és Székely Bulcsú csapatvezető.

A bronzmérkőzésen:
Montenegró - Olaszország 12-11 (2-2, 6-2, 3-2, 1-4)
– az egyik játékvezető Vogel Gábor volt.

A döntő MVP-jének Simon Balázst választották meg, a torna legjobb edzője Korényi Balázs, míg a legjobb kapusa Szitás Dávid lett.
RG

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel