PÁRIZS 2024

PÁRIZS 2024
Hivatalosan megnyílt csütörtökön a párizsi olimpiai falu amely 52 hektáros területen 14 500 hivatalos személynek, köztük kilencezer sportolónak lesz majd az otthona
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Világsztárok a Gyulai István Memorialon
2024-07-08 20:10:55
ATLÉTIKA – Július 9-én Székesfehérváron rendezik meg a World Athletic Continental Tour Gold sorozatába tartozó Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjat. A Gyulai Memorial óriási érték Székesfehérvárnak, a város nevében köszönöm a szervezőbizottság munkáját és azt, hogy idén is városunk adhat otthont az eseménynek. Mindenkit várunk holnap a versenyre.” – mondta Mészáros Attila Székesfehérvár alpolgármestere. Spiriev Attila a verseny sportigazgatója részletesen ismertette az egyes számokban induló mezőnyöket. „Igazi sztárparádé lesz idén is. Negyvenhét ország képviselői lépnek majd pályára. Láthatjuk az atlétika szempontjából hagyományos nemzetek indulóit, de lesznek olyan országokból érkezett atléták is, akik nem mindennap fordulnak meg Magyarországon, ilyenek például Botswana, India, a Fülöp-szigetek vagy a Turks és Caicos-szigetek.
A verseny indulói kapcsán jelezte, a korábban bejelentett sztárok közül a gátfutás fenoménja, Grant Holloway nem indul majd, de a mezőny így is világsztárokkal telitűzdelt lesz. Ebben a számban áll rajthoz Szeles Bálint, az Egri Városi Sportiskola sprintere. Petrovai József tanítványa számára jó lehetőség a nívós versenyen világranglista pontokat szerezni.

100 méter gáton az olimpia bajnok Jasmine Camacho-Quinn mellett itt lesz Nia Ali is, aki már 2011-ben az első Gyulai Memorialon is indult. A mostani lesz a hatodik részvétele.

Súlylökésben debütál a versenyen Leonardi Fabbri. Az olaszok újdonsült Európa-bajnoka a kontinensbajnokságon idén leigázta a mezőnyt. Diszkoszvetésben a három gigász – Daniel Stahl, Kristjan Ceh és Mykolas Alekna – csatája várható. Az ő küzdelmükbe szólna bele Andrius Gudzius – a litván dobó eddig öt alkalommal volt második a Memorialon. Kalapácsvetésben olimpiai döntőnek beillő mezőnyben dobhat Halász Bence.

Távolugrásban visszatér a Bregyó-közbe Miltiadis Tentoglou. A görögök ikonja mindent megnyert már, egyedül a görög csúcs megdöntése hiányzik még számára. A tavalyi budapesti világbajnokság legjobbjai mellett ott lesz a távolugró mezőnyben az U20-as világcsúcstartó olasz tehetség, Mattia Furlani is.

Magasugrásban ismét megméreti magát a nagy közönségkedvenc, Gianmarco Tamberi, aki 2017-ben a komoly sérülését követően Székesfehérváron aratott győzelme után tért vissza a nemzetközi vérkeringésbe. Kihívója is akad majd, méghozzá a 2007-es világbajnok, nemrégiben a 40. életévét betöltő Donald Thomas személyében.

A Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjat kedden 17:30-tól az M4 Sport élőben közvetíti.

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel