Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Magyar bajnok az EVSI U-13-as fiú röplabda csapata!
2024-06-11 06:45:30
RÖPLABDA - Június 8-9-én Szeged városa adott otthont a Dunszt Ferencről elnevezett U13-as fiú röplabda bajnokság hatos fináléjának. Az Egri Városi Sportiskola csapata az október óta tartó bajnoki küzdelmeket követően 24/23-as győzelmi mutatóval került a kétnapos döntőbe, ami a meggyőző mérleg ellenére nagyon izgalmasnak ígérkezett. A népes szurkolótáborral érkező egri fiúk szombaton megnyerték csoportjukat a dunaújvárosi, illetve kunhegyesi fiúk legyőzésével és izgatottan várhatták a vasárnap délelőtti elődöntőt az egyik legnagyobb riválisuknak bizonyuló kecskeméti sportiskolások ellen. Bár a 3:0-ra megnyert találkozó nem erről tanúskodik, mindenesetre a hevesi fiúk végül nagyon szoros csatában múlták felül vetélytársukat, bejutva ezzel a bajnoki serleg sorsáról döntő fináléba.
A tornacsarnokban összegyűlő népes közönség fülsiketítő szurkolása mellett a hazai Szegedi RSE csapatán keresztül vezetett az út az aranyéremhez, amit a nagyszerű formában játszó, végig kiválóan küzdő egri sportiskolások nem engedtek ki a kezükből. Két simábban megnyert első két játszma után bár óriási csata bontakozott ki a két csapat között, de a harmadik játszmában hátrányból is sikerült fordítani a vendégeknek és 28:26-ra megnyerték a találkozót, elhódítva ezzel a magyar bajnoki címet.

KÜLÖNDÍJASOK.
Az egri csapat legjobban teljesítő játékosa címet M. Kiss Márton érdemelte ki.

PONTRÓL-PONTRA. Az Egri VSI-t érintő mérkőzések eredményei:
A csoport:
Kunhegyes ESE – Dunaújvárosi SE RA 3-1 (16, 18, -23, 22)
Dunaújvárosi SE RA – Egri VSI 0-3 (-14, -12, -7)
Egri VSI – Kunhegyes ESE 3-1 (14, -23, 20, 21)
Elődöntők:
Szegedi RSE – Kunhegyes ESE 3-2 (18, -16, 19, -17, 5)
Egri VSI – Kecskeméti SI RA ‘B’ 3-0 (23, 17, 20)
Döntő: Szegedi RSE – Egri VSI 0-3 (-18, -15, -26)
Az aranyérmes Egri Városi Sportiskola csapatának tagjai: Csák Botond, Deme Balázs, Győrváry Dániel, Hajdú Péter, Héjja Barnabás, Klem Dávid, Krajnyák Máté, M. Kiss Márton, Riczkó Dániel, Sági Szabolcs, Tyuskai Barnabás, Vincze Márk és Zsikai Olivér. Edző: Vincze Tamás
MESTERMÉRLEG Vincze Tamás nyilatkozata: Bár első helyen jutottunk a hat csapatos fináléba, tudtuk, hogy a legjobb játékunkra lesz szükség az aranyérem megszerzéséhez. A srácok mindezt átérezve kiválóan teljesítettek a két nap során, mindössze egy játszmát elveszítve négy mérkőzés alatt. Nagyon büszke vagyok tanítványaimra. Férfiasan küzdöttek, ráadásul a megbeszélt és többször változtatott taktikát szinte végig kiválóan betartották. Őszinte köszönetemet fejezem ki a fiúkkal közös munkánkat évek óta mindenben támogató szülői csapatnak és természetesen az Egri Városi Sportiskolának.Beküldött fotók

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel