Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Dunaújvárosban lettek bronzérmesek az egri lányok
2024-05-13 06:20:58
VÍZILABDA – Lezárult a női vízilabda OB I bronzpárbaja a DIGI-Eger és a Dunaújváros csapatai között. A két győztes mérkőzésig tartó ütközet 1-1-re állt, miután a mieink Újvárosban, a DFVE pedig idegenben diadalmaskodott. A sorminta szerencsére nem szakadt meg, dr. Sike József együttese 12-8-ra győzte le riválisát, ezzel pedig megszerezte a harmadik helyet. Nem úgy indult az utolsó meccs, ahogy mi szerettük volna. Parkes ugyan megszerezte a vezetést, de a DFVE három találattal válaszolt. 3-1 után szerencsére megakadt a hazai gépezet, és ezt ki is használták lányaink. Egy 3-0-s sorozattal átvettük a vezetést a második negyedben, sőt a nagyszünetre már kétgólos előnyt vittünk magunkkal. Térfélcserét követően ügyesen őriztük a fórt, a negyedik játékrészben pedig állva hagytuk a házigazdát. Hosszú percekig gólképtelen volt a Dunaújváros, amikor megtört a jég, akkor már öttel vezetett az Eger. A tavalyi fináléhoz hasonlóan ismét legyőztük riválisunkat az utolsó playoff körben, ez most is érmet eredményezett, amely legalább olyan szépen csillog, mint az előző arany.


Női vízilabda OB I., 3. helyért, 3. mérkőzés
Dunaújvárosi FVE - DIGI-Eger 8-12 (3-2, 1-4, 3-3, 1-3)

Dunaújváros 300 néző. Játékvezetők: Debreczeni, Csanádi
DFVE: Maczkó – Szabó N. 1, Sümegi, DOBI 2, Mahieu 1, GARDA 4, Horváth B. Csere: Jonkl, Kardos L., Pál R., Somogyvári, Kardos D. Edző: Vad Lajos.
DIGI-Eger: TORMA – SZELLÁK 2, Bódi 1, Szilágyi D. 1, PARKES 3, BELORIO 4, Borsi. Csere: Balogh V. (kapus), Pogonyi, Weston 1, Sóti, Katona Zs., Lendvai. Edző: Sike József.
Emberelőny/gól: 11/1 illetve 12/7
Ötméteresek: 3/2 illetve 1/0
Kipontozódott: Sóti (26. p.), Somogyvári, Katona Zs. (27. p.), Szabó N., Bódi (29. p.)

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a DIGI-Eger javára.

Dr. Sike József:
– Ebben a bajnokságban háromszor nyertünk Dunaújvárosban. Aki erre képes, az megérdemli a bronzérmet. Tavaly bajnokságot nyertünk, pedig senki nem hitt bennünk. Ezt követően a klubvezetés úgy döntött, hogy fiatalítunk, új csapatot építünk. Igazoltunk a tabella végéről nagyon fiatalokat. Ezek a lányok óriásit fejlődtek, ma már itt vannak a top négyben. Torma Luca ma is úgy védett, ami klasszis teljesítmény, de említhetném Sóti Lilit is. De ezt most hagyjuk, majd megbeszéljük higgadtan, most ünnepelni kell, mert van mit. Korábban is elmondtam ez a bronz vetekszik a tavalyi arannyal!
RG
Fotó: Lénárt Márton

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel