Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Ismét a győzelembe menekült a QHB-Eger
2024-05-10 23:51:25
KÉZILABDA - Életbevágóan fontos győzelmet aratott a QHB-Eger férfi kézilabda csapata az NB I-ben. A Ferencváros elleni diadalt követően a bennmaradás kiharcolásáért elkeseredett küzdelmet folytató egriek pénteken a Fejér B.Á.L.-Veszprémet verték 33-31-re. A teltházas Kemény Ferenc Sportcsarnokban győzelmi kényszerben játszó hazaiak a várakozásoknak megfelelően nehéz küzdelem végén szerezték meg a két pontot. A sereghajtó teher nélkül érkezett városunkba, sorsukra már fordulókkal ezelőtt pecsét került. A súly a mi vállunkat nyomta és ez a meccs eredményének alakulásán is tisztán kiütközött. Egészen a hajráig futottunk az eredmény után. A befejező periódusban Tóvizi irányításával 27-27-es állást követően zsinórban három gólt szereztünk. A léc azért még rezgett az utolsó két percben is, de csak megszereztük a kötelező, de kegyetlenül nehéz sikert.

A csodálatos közönség a győzelmet követően alaposan megünnepelte a csapatot, már-már olyan fieszta volt, mintha kiharcolták volna a bennmaradást a srácok. Pedig mindenki tudta és tudja, hogy a tortára a hab csak szerdán kerülhet fel. Komlón már egy döntetlen is elég lehet a beteljesüléshez. A feladat természetesen nem lesz könnyű, hiszen leendő házigazdánk nyakánál is ott lesz a kés.


Férfi kézilabda NB I., 26. forduló (előrehozott mérkőzés)
QHB-Eger - Fejér B.Á.L.-Veszprém 33-31 (13-15)

Kemény Ferenc Sportcsarnok 800 néző. Játékvezetők: Nagy F., Túróczy J.
QHB-Eger: Ágoston – Maracskó 2, Nastaj 1, Tóth K. 4, ZENNADI 9, F. Silva 1 (1), SZÁVA 5. Cserék: Marczika (kapus), Kiss G., TÓVIZI 5, Bajus, Lezák 3 (3), Boros B. 2, Kavin, Döme 1. Edző: Tóth Edmond
Fejér B.Á.L.: BALOGH T. – PRESZTER 4, Tarabochia 5, Szrnka 1, Grünfelder 2, DRASKOVICS 8, Hári 5 (2). Cserék: Mojsilov (kapus), Kristóf M. 3, Vetési 2, Nourelden 1, Farkas M., Pulay. Edző: Danyi Gábor
Hétméteresek: 5/4 illetve 2/2
Kiállítások: 6 perc illetve 12 perc
Az eredmény alakulása: 2-3, 4-6, 8-9, 10-12, 16-16, 20-20, 23-23, 27-27

Tóth Edmond:
- Nagyon fontos győzelmet arattunk. Teljesen mindegy volt, hogy milyen játékkal, csak nyerjünk. Vért kellett izzadni a két pontért, de ez így van jól. Pszichésen nehéz csatát nyertünk meg az utolsó öt percben.

Danyi Gábor:
- Nem vallottunk szégyent. A hajráig a kezünkben volt a mérkőzés, felszabadultan játszhattunk. Büszke vagyok a srácokra, amit ebből a találkozóból ki lehetett hozni, azt kihozták. Néhány percen múlt a győzelmünk.


Helyzetjelentés az alsóházból: 10. HSA NEKA (az összes meccsét lejátszotta már) 17 pont, 11. QHB-Eger (Komlóra utazik utolsó meccsén) 17 pont, 12. Carbonex-Komló (már csak az Egerrel játszik otthon) 16 pont, 13. PLER-Budapest (utazik még Balatonfüredre, majd fogadja a Csurgót) 16 pont, 14. Fejér B.Á.L.-Veszprém (már kiesett az NB I-ből) 4 pont.
Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak.
RG
Fotó: Lénárt Márton

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel