Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Több, mint két hónapot vártunk erre a sikerre
2023-11-26 01:17:01
VÍZILABDA – Szeptember közepe óta vártak arra az egri vízilabda barátok, ami szombaton a Bitskey-uszodában végre bekövetkezett. Bajnoki mérkőzést nyert a Tigra-ZF-Eger. A Pécs elleni alsóházi rangadót Tóth Kálmán tanítványai 13-12-re nyerték meg. Izgalmas, fordulatos mérkőzést vívtak egymással a felek. A találkozó első felében kétszer fordult elő csupán, hogy kettő találat volt a különbség, 3-1-nél és 8-6-nál a mieink birtokolták ezt az előnyt. Kemény fából faragták a Pécset, hiszen két góllal egálra hozták az állást a nagyszünetre. A folytatásban lendületben maradtak a vendégek, ők léptek meg kettő góllal. Nagy taktikai harc folyt a medencében. A nagyszerű teljesítményt nyújtó Rádli volt eredményes, majd ötméteresből Krijestorac 11-11-re alakította az eredményt a harmadik negyed végére. A véghajrá az egrieké volt. Dóczi révén újra átvettük a vezetést, majd Rádli duplázta meg az előnyünket szűk négy perccel a befejezés előtt. A hátralévő kevés időben végleg eldönthettük volna a kimenetelt, igaz a Pécsnek is volt lehetősége arra, hogy feljebb kapaszkodjon. Ez fél perccel a dudaszó előtt sikerült nekik, de már későinek bizonyult. Rendkívül fontos sikert könyvelhetett el a Tigra-ZF-Eger. A második forduló után ez már igazán ránk fért.


E.ON OB I., alapszakasz, 12. forduló
Tigra-ZF-Eger - PVSK-Mecsek Füszért 13-12 (4-4, 4-4, 3-3, 2-1)

Bitskey-uszoda 150 néző. Játékvezetők: Ifj. Kenéz Gy., Tordai G.
Tigra-ZF-Eger: Krémer – Spitz, Krijestorac 1, Biros S. 1, Sári, DÓCZI M. 3, RÁDLI 5. Csere: Borbély (kapus), MURISICS 2, Sudár, Gólya 1, Rustamov, Mészáros B., Bukta M. Edző: Tóth Kálmán.
PVSK: Gelencsér – Pellei K. 1, LAJKÓ 4, Vogel S. 1, Reisz, Kereszturi 1, Kolozsi 1. Csere: Vidovonyecz, SZABÓ G. 3, Némethy, Kókai 1, Pónya, Maser (kapus), Edző: Zlatko Rakonjac.
Emberelőny/gól: 13/4 illetve 14/6
Kettős emberelőny/gól: 1/1 illetve -
Ötméteresek: 3/3 illetve 1/1
Kipontozódott: Sári (13.), Gólya (20.), Pónya (27.), Biros S. (29.), Lajkó (32.)
Kiállítva (végleg cserével): Kolozsi (30.)

Tóth Kálmán:
– Taktikus mérkőzés volt, örülök, hogy a sok kapott gól ellenére a végjátékban tudtunk koncentrálni és jó magoldásokat választani. Jó úton járunk, fontos három ponttal gazdagodtunk.

Zlatko Rakonjac:
– Igazi vízi ütközet volt, amely számunkra kaotikusan kezdődött. Az Eger center centrikus játékát nehezen tudtuk semlegesíteni. A harmadik negyedben hiába vezettünk már két góllal a zárójátékrészben sorozatban rossz megoldásokat választottunk. Fizikálisan még sokat kell dolgoznunk a téli két és fél hónapos szünetben.


A játéknap további mérkőzései:
KSI - Szegedi VE 10-13
PannErgy-MVLC-Miskolc - UVSE 9-10
Szolnoki Dózsa Praktiker - Kaposvári VK 8-10
BVSC-Zugló - Metalcom Szentes 18-7
Vasárnap
A-HÍD Vasas Plaket – FTC-Telekom
December 6.
Endo Plus Service-Honvéd - Genesys OSC Újbuda
RG
Fotó: Lénárt Márton

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel