Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Győzött az igazság - Losonczi Dávid világbajnok
2023-11-13 20:41:16
BIRKÓZÁS - A Nemzetközi Birkózó-szövetség (UWW) döntése alapján Losonczi Dávid is világbajnoknak tekinthető a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában – közölte a magyar szövetség (MBSZ). Losonczi Dávid a szeptember 24-i vb-döntőben óriási csatában kapott ki 8–7-re a török Ali Cengiztől, akit a többség szerint kétvállra fektetett, mégsem ütötték le a tust. A magyar szövetség a finálé után hivatalos felülvizsgálati kérelemmel folyamodott a nemzetközi szövetség (UWW) illetékes testülete felé, hogy állapítsa meg meg a súlyosan hibás bírói döntést. „A sportág jelenlegi szabályrendszerében nem létezik az óvás fogalma, így az eredmény megváltoztatására kevés esély mutatkozott, ennek ellenére az MBSZ mindent megtett a maximális jogorvoslat érdekében” – áll a hazai szövetség közleményében.
Az elnökség elismerte, hogy súlyos bírói hiba történt, és megváltoztatta a mérkőzés eredményét. Az alapos szakértői elemzés megállapította, hogy a birkózás jelenlegi szabályai szerint a vezetőbíró által jelzett tust a szőnyegelnöknek meg kellett volna erősítenie. Tekintettel a fentiekre, az UWW elnöksége kivételes és egyedi döntés alapján ebben a kategóriában két aranyérmet ítél meg, így Losonczi Dávid is világbajnok 2023-ban kötöttfogásban a 87 kg súlycsoportban. Mivel ebben a kategóriában a végső helyezés módosul, ennek megfelelően a vonatkozó világranglista-pontokat Losonczi Dávid is megkapja” – áll a nemzetközi szövetség levelében.

„Pár órája tudom csak a hírt édesapámtól, de őszintén bevallom, megkönnyeztem, igazán szép pillanat volt – idézi Losonczit a magyar szövetség hírlevele. – Elégtételnek érzem a döntést, mérhetetlenül boldog vagyok, hogy az igazság utat tört magának.”

Az MBSZ megjegyzi, hogy az óvás intézményének 1997-es megszüntetése óta a mostani az első ilyen eset birkózásban.Galántán akcióztak az egri judósok

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel