Szív és alázat diadala

Marco Rossi a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitány a szerbek legyőzése után mondta: Nincsenek itt nagy titkok. A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Szív és alázat - Magyarország - Szerbia 2-1
2023-10-15 23:05:35
Marco Rossi a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitány a szerbek legyőzése után mondta: Nincsenek itt nagy titkok. A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd. Még nem mondanám, hogy bármilyen célt elértünk volna. Persze minden lehetőségünk megvan, hogy eldöntsük a sorsunkat. A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd. Ez mindenkiben megvan, abban is, aki játszik, és abban is, aki a kispadon ül – fogalmazott a szakember. – Számítottunk arra, hogy megszenvedünk az ellenfél fizikai és a rögzített helyzeteknél megmutatkozó fölényével, de ez a szív diadala volt. A játékosok meghaladták teljesítőképességüket. Technikai és taktikai szempontból továbbra is a szerb válogatottat érzem a csoport legerősebb csapatának, ám a szív, a megfelelő hozzáállás és egy kis szerencse ismét győzelmet eredményezett.”

Rossi Dragan Sztojkovicsot nagyon sportszerű ellenfélnek nevezte, amiért már a lefújás előtt gratulált a győzelemhez. Willi Orbán pótlása kapcsán azt mondta, a meccs összességében azt mutatja, sikerült ezt az akadályt is megoldani, majd néhány játékosról, kérdésekre válaszolva külön is beszélt.

„Elsősorban mindig az embert, a személyiséget nézem és utána azt, hogy a képességei alapján mire tudjuk használni. Így van ez Loic Nego esetében is, akire akkor is számítottam, amikor a Videotonban a kispadon ült. Sallai Roland hatalmas minőséget képvisel, amikor hiányzott, azt nagyon megéreztük. Csodálom, hogy egy topklub sem szerződtette még, ellenálló, jó az állóképessége, elfogynak a jelzők, ha róla beszélek, nálam abszolút európai topjátékos.”

„Nem tudom, milyen minőségű pályán fogunk játszani, 4-5 Celsius fokban kell majd futballoznunk. Legyőzték a litvánok Bulgáriát, nem szabad senkit lebecsülnünk.”

Szó esett Kalmár Zsolt lefújás utáni piros lapjáról is. Rossi elmondta, odaszólt neki egy szerb játékos, erre rosszul reagált, amiért kapott egy sárga lapot, ami a második volt neki, emiatt állították ki. Ezért a következő meccsen nem számíthatunk rá, viszont bekerül majd a meccskeretbe Horváth Krisztofer, aki most a lelátón ült.

„Igen, megcsináltuk” – mondta a sajtótájékoztató végén Rossi arra a kérdésre, milyen érzés volt először magyar állampolgárként ülni a kispadon.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
7. FORDULÓ
G-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–SZERBIA 2–1 (2–1)

Budapest, Puskás Aréna, 58 215 néző. Vezette: Francois Letexier (Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni) – franciák
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Fiola (Botka, 74.), Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, 63.), Nagy Á., Styles (Kalmár Zs., 63.), Kerkez – Sallai (Kata, 74.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám, 84.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi
SZERBIA: V. Milinkovics-Szavics – Erakovics (Tadics, a szünetben), Milenkovics, Pavlovics – Zsivkovics (Radonjics, 74.), Gudelj, Sz. Milinkovics-Szavics, Terzics (Kosztics, a szünetben) – Lukics (Ratkov, 84.), A. Mitrovics, Gacsinovics (Djuricsics, 67.). Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics
Gólszerző: Varga B. (20.), Sallai (34.), ill. Pavlovics (33.)
Kiállítva: Kalmár (a lefújást követően)
AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 5 4 1 – 9–2 13
2. Szerbia 6 3 1 2 10–6 10
3. Montenegró 5 2 2 1 5–5 8
4. Litvánia 6 1 2 3 6–10 5
5. Bulgária 6 – 2 4 3–10 2

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel