Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

A bajnokságban már elkaptuk a Fradit
2023-10-11 21:26:42
VÍZILABDA – Pár nap leforgása alatt jelentős formajavuláson ment keresztül a Tigra-ZF-Eger női vízilabda csapata. A BENU Magyar Kupában lejátszott két Ferencváros elleni párharc során először hazai medencében döntetlent játszottunk a fővárosiakkal, a visszavágón azonban jókora maflást kaptak riválisuktól dr. Sike József edző tanítványai. A Bajnokok Ligájában a Mataro rajt-cél győzelmet aratott Egerben, így túlzott optimizmusra nem volt okunk a szerdai bajnoki mérkőzés előtt. Kiváló mérkőzést játszottak a felek a Bitskey-uszodában és bekövetkezett az, amire csak lelkünk legmélyén mertünk gondolni: legyőztük a Fradit! A 12-10-es végeredménnyel zárult csata végig nyílt és izgalmas volt, így különösen értékes a rangadón elért diadal.

Nem engedték el egymás kezét a felek az első negyedben, egri vezetésre Fradi-gól volt a válasz. A folytatásra is jellemző volt az egyenrangú küzdelem, annyi minimális változással, hogy a Ferencváros vezetett és mi egalizáltunk Weston révén. 6-6 állt a nagyórán a meccs felénél. A látványos gólpárbajt nem hagyták abba a csapatok. A vendégek 7-6-ra vezettek, a hajrát azonban már mi kezdhettük egygólos előny (9-8) birtokában. Volt még ezután is csavar a meccsben, két gyors góllal újra a zöld-fehérek érezhették magukat nyeregben, azonban 9-10-es állásnál mozgósítottuk utolsó tartalékjainkat. Sorrendben Parkes, Katona Zsófi és Szilágyi Dorka is betalált, eközben hátul heroikus védekezéssel sokkoltuk ellenfelünket. Nagy győzelmet aratott a Tigra-ZF-Eger, amely mindkét eddigi mérkőzését megnyerte a MOL OB I-ben.


MOL Női OB I. 2. forduló
Tigra-ZF-Eger - FTC-Telekom 12-10 (3-3, 3-3, 3-2, 3-2)

Bitskey Aladár Uszoda. Játékvezetők: Csanádi Zsolt, ifj. Kenéz György
Tigra-ZF-Eger: Torma - Szilágyi 2, Parkes 2, Weston 3, Lendvai, Bódi 1, Szellák 1. Cserék: Balogh, Skultéti, Sóti, Katona 2, Szűcsné Fekete, Keserű, Pogonyi 2. Edző: dr. Sike József
FTC-Telekom: Kiss - Bonca 2, Gurisatti 1, Pőcze, Farkas, Leimeter 2, Kuna 1. Cserék: Neszmély, Máté, Felkai 1, Szabó, Tóth Csabai 1, Dömsödi 2, Nagy. Edző: Gerendás György
Emberelőny/gól: 5/5 illetve 2/2

A játéknap további mérkőzései:
Tatabánya - BVSC-Zugló 4-8
UNI Győr-GYVSE - III. Kerületi TVE 10-20
Dunaújváros – UVSE (csütörtökön rendezik)
Valdor Szentes - Szegedi VE (november 11-én rendezik)

RG
Fotó: Lénárt Márton


Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel