Szív és alázat diadala

Marco Rossi a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitány a szerbek legyőzése után mondta: Nincsenek itt nagy titkok. A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Az elmaradt tus miatt felülvizsgálaltot kér az MBSZ
2023-09-25 20:31:31
BIRKÓZÁS - Losonczi Dávid ezüstérmet szerzett a belgrádi olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság záró napján a kötöttfogású 87 kilogrammosok között. A magyar birkózó a döntőben vitatható körülmények között kapott ki 8:7-re a török Ali Cengiztől. Az esetet követően a Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) vezetősége úgy határozott, minden lehetséges sportdiplomáciai lépést megtesz, ami lehetséges. Losonczi Dávid nagyszerűen menetelt a döntőig a kötöttfogású 87 kilogrammosok között a belgrádi birkózó-világbajnokságon. A döntőben a török Ali Cengiz 7:5-re vezetett, amikor Losonczi tusolta, mintegy 45 másodpercig. A mérkőzésvezető megemelte kezét, két társa azonban nem értett egyet vele.
Cengiz hiába próbált kifordulni, Losonci átlépve őt nyílegyenesen közel öt másodpercig a hátán tartotta a szőnyegen. A mérkőzésvezető ismét megemelte a kezét, de társai ezúttal sem értettek egyet vele. A mérkőzést végül 8:7-re nyerte meg Cengiz.

A Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) vezetősége úgy határozott, minden lehetséges sportdiplomáciai lépést megtesz, mivel határozott véleményük, hogy a szőnyegen a török birkózó két vállra került. Az MBSZ hivatalos felülvizsgálati kérelemmel folyamodik a nemzetközi szövetség (UWW) illetékes testületéhez, hogy szakmailag állapítsa meg, súlyosan hibás bírói döntés született.

A sportág jelenlegi szabályrendszerében ugyan nem létezik az óvás fogalma, tehát az eredményt nem változtathatják meg, de az MBSZ határozott véleménye, hogy mindent meg kell tenni a maximális jogorvoslat érdekében.

A mérkőzésről a szövetség megjegyzi, hogy tushelyzetet nem lehet challengelni, ezért nem protestáltak a helyszínen a magyar szakvezetés tagjai, a végén pedig azért történt challenge, mert a kivizsgálás alatt így kapott némi időt Losonczi a regenerálódásra. A 7:7-es eredmény épp olyan kedvezőtlen volt a számára, mint a megszülető 8:7-es vereség.

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel