Szív és alázat diadala

Marco Rossi a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitány a szerbek legyőzése után mondta: Nincsenek itt nagy titkok. A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Muszukajev világbajnok
2023-09-20 08:46:21
Muszukajev Iszmail történelmi aranyérmet szerzett a belgrádi Stark Arénában zajló birkózó-világbajnokságon, mivel a döntőben 11:0-ra, technikai tussal legyőzte a Puerto Ricó-i Sebastian Riverát. Muszukajev 1979 után az első birkózó, aki hazánknak vb-aranyat szerzett szabadfogásban.

BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD
SZABADFOGÁS
65 kg
Döntő:
Muszukajev Iszmail–Sebastian Rivera (Puerto Ricó-i) 11:0, technikai tus – vége

Világbajnokot, olimpiai és világbajnokot, junior-világbajnokot is legyőzött a főtáblán. Elképesztően kemény ütközetek után, s tán annál is keményebb ágon menetelt a döntőbe. Megszerezte a magyar birkózósport első párizsi olimpiai kvótáját. És most itt állt a lehetőség kapujában. A lehetőségében, amelyre oly régóta vár a hazai birkózóközösség: 44 éve, az 1979-es San Diegó-i világbajnokság óta nem szerzett vb-aranyérmet a magyar szabadfogás. Azon a bravúrosan jól sikerült eseményen Kovács István állt a dobogó felső fokára a 82 kilogrammosok között.

Vajon követi-e őt Muszukajev Iszmail? Azok után, amit hétfőn letett az asztalra, nem lehet kérdés – gondoltuk a Stark Arénában ülve! A világraszóló eredmény eléréséhez az Egyesült Államokban nevelkedett, Puerto Ricó-i színekben Pánamerikai bajnokságon ezüst- és bronzérmes, vb-ötödik Sebastian Riverán kellett túljutnia. Bánkuti Zsolt szövetségi kapitány a döntő előtt szűk másfél órával úgy fogalmazott: „Ez a srác odaáll és birkózik, nem annyira verekedős, mint a tegnapi ellenfelek, márpedig Muszukajevnek ez sokkal jobban fekszik. Nem lehet probléma!”
Rivera elhamarkodott Wikipedia-oldala...

Ez idő tájt, ha valaki megnyitotta Rivera angol nyelvű Wikipedia-oldalát, azt láthatta, előre beírták: aranyérmet nyert a szabadfogású 65 kilogrammosok között a belgrádi világbajnokságon.

Rosszul tették. De mennyire rosszul tették! Merthogy Muszukajev Iszmail tanárian felépített mérkőzésen gyakorlatilag leiskolázta ellenfelét. Az első menetben egy lábra támadásból, valamint kiléptetésből hárompontos előnyre tett szert. S mikor azt gondolhattuk volna, hogy megindul a Puerto Ricó-i srác, Muszukajev bebizonyította, miért illeti meg őt a világbajnoki öv: fantasztikus ütemű lábra támadásokat indított, kettőt is, mindegyikből négypontos akció született, ami pedig szaknyelven annyit tesz: technikai tus!

Muszukajev Iszmail 4:27 perc alatt 11:0-ra diadalmaskodott, tehát 44 év után ismét ünnepelhettünk szabadfogású világbajnoki aranyérmet! Micsoda este!

„Mondtam én, hogy fekszik neki ez a fiú! – értékelt Bánkuti Zsolt. – Annyira tanár-diák meccs volt, hogy alig jutok szavakhoz. Eszméletlen, elképesztő, annyire éles és gyors volt. Éreztem, hogy az iráni srác elleni mérkőzés a döntő, nem ez volt az. Az történt, amit megbeszéltünk, nagyon okosan birkózott, nem csak a fináléban, az egész világbajnokságon. Fantasztikus, hogy ezt átélhettük.”

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel