Muszukajev világbajnok

Muszukajev Iszmail történelmi aranyérmet szerzett a belgrádi Stark Arénában zajló birkózó-világbajnokságon, mivel a döntőben 11:0-ra, technikai tussal legyőzte a Puerto Ricó-i Sebastian Riverát.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Rekord létszám, 73 klub 487 versenyzője - jó egri szereplés
2023-09-17 17:07:59
JUDOSPORT - A sportág erejét mutatta a 24. Tóth Péter Emlékverseny, amelyet az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban 5 tatamin rendeztek meg. Összesen 69 magyar 1 szlovák és 3 ukrán klub 487 versenyzője küzdött a helyezésekért az országos rangsorversenyen. A hagyományok szerint megemlékeztek az 1995-ben, harminckét éves korában, autóbalesetben elhunyt kiváló egri edzőről, Tóth Péterről. Az olimpiai teremben megtartott fogadáson a rendezők nevében Horváth Tamás az EVSI vezetőedzője és Tóth Péter testvére, Tóth Erzsébet köszöntötte a résztvevőket, és elismeréssel szólt a versenyt immár huszonnegyedik alkalommal megszervező egri edzőkről, az Egri Városi Sportiskoláról, a támogatókról, köszöntötte a résztvevő klubok vezetőit és edzőit. Diák A, Diák B, Diák C, és Serdülő fiú és leány kategóriákban hirdettek győztest. Az Éremtáblázaton a Ledényi Ji végzett az élen a Vasast és Baját megelőzve. Az Egri Városi Sportiskola 1 arany, 3 ezüst, 4 bronz, 6 db 5. hely, 3 db 7.helyezéssel a 17. helyen végzett az összesített csapatversenyben. Czinege Dávid arany, Kiss Csongor ezüst, Kriston Levente Kerekes Áron, Hangácsi Hunor, Fejes Hanna bronzérmet szerzett.
JEGYZŐKÖNYV. Az Egri VSI versenyzőinek eredményei:
Aranyérmes, címvédőként:
Czinege Dávid (serdülő).
Ezüstérmes: Kiss Csongor (Diák A), Zsebe Magor (Diák-C), Szatmári Gábor (Diák-C)
Bronzérmesek: Kriston Levente (Diák-C), Kerekes Áron (Diák-A), Hangácsi Hunor (Diák-B) , Fejes Hanna (Diák-C).
Az 5. helyen végeztek: Nagy Nimród (Diák-C), Jankó-Boldizsár Marcell (Diák-A), Lévai Gergő (Diák-B), Papp Gergő (Diák-A), Katona Kornél (Diák-C), Cs. Németh Mihály (serdülő).
A 7. helyen végeztek: Juhász Zalán (serdülő), Hágen Barnabás (Diák-C), Matisz-Rohlicsek Gellért (Diák-C).
Helyezetlenül zárt: Gotyár Alexander.
Edzők: Horváth Tamás, Fejér Barna, Cs. Németh Péter, Zakar Csaba.

Értékelés, Fejér Barna:
- Gratulálunk a versenyzőknek, így tovább! Szeretnénk megköszönni nektek azt a sok segítséget, amit idén is kaptunk tőletek. Mindenkinek nagyon hálásak vagyunk aki segített. Reméljük október 7-én az egri Serdülő Országos Bajnokságot hasonló színvonalon és eredményekkel tudjuk megrendezni.
Horváth Tamás: - Megtisztelő számunkra, hogy ennyien eljöttek az EVSI versenyére. A csarnok befogadóképességének határait feszegettük. Mindent elkövettünk, hogy ilyen nagy létszámú mezőny a nyári szünetet követően újra tatamira lépjen. Úgy gondolom színvonalas csatákban dőltek el a helyezések. Nagyon örülök, hogy a Diák-C kategóriában az első versenyükön induló legkisebbek is megmutatták tehetségüket. Kiss Csongor nyertes helyzetből balszerencsésen vesztett a döntőben. Czinege Dávid magabiztosan védte meg az elsőségét. Az idei verseny után Tóth Erzsébettel együttműködve már elkezdjük a jövő évi kiemelkedő 25. verseny szervezését.CSAPATVERSENY, ÉREMTÁBLÁZAT

1. Ledényi Ji 6 arany-2 ezüst-3 bronz
2. Vasas Judo Kft. 5-1-1
3. Mogyi Bajai Jc 4-4-4
4. Budapesti Honvéd 4-0-4
5. Görbeosrszág DSE 3-0-2
6. Borsodi JSE 2-3-1
7. VSD 2-2-4
8. Kaposvári Use 2-1-4
9. Cegléd 2-1-2
10. Delta SE 2-1-1
10. Tatabánya 2-1-1
12. Rhdse 2-1-1
13. Diósd 2-0-2
14. Kecskeméti Jc 2-0-1
15. Solti AC SE 2-0-0
16. MTK Budapest 1-4-4
17. Egri Városi Sportiskola 1-3-3
18. Atomerőmű 1-2-3
19. Kőrös Judo SE 1-2-2
20. UTE 1-2-2
Összesen 63 klub versenyzői szereztek érmet.
FOTÓK: Lénárt Márton, Bajzát Rafael

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel