Szív és alázat diadala

Marco Rossi a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitány a szerbek legyőzése után mondta: Nincsenek itt nagy titkok. A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Alaposan megizzadt a Tatabánya az egri katlanban
2023-09-15 22:17:51
KÉZILABDA – Nem sok hiányzott ahhoz, hogy idei harmadik élvonalbeli mérkőzésén a második meglepetését érje el a QHB-Eger férfi kézilabda csapata. Az NB I harmadik játéknapjának nyitómérkőzésén az újonc egri együttes minimális különbséggel maradt alul a dobogóra pályázó MOL Tatabánya KC-vel szemben. A válogatott játékosokat felvonultató Kék Tigrisek 29-28-as sikerrel hagyták el a forró hangulatú Kemény Ferenc Sportcsarnokot. A mieink - az erőviszonyok ismeretében – célja az volt, hogy megnehezítsék riválisuk feladatát. Ezt vastagon teljesítették Tóth Edmond edző tanítványai, a vendégek hullajtották az izzadságcseppeket. A látottak alapján már egyáltalán nem számít meglepetésnek együttesünk győzelme az élvonal nyitányán. Mutatott játékunk sok jóval kecsegtet a későbbieket illetően, nagy kár, hogy a pénteki produkciónkat nem jutalmazták legalább egy ponttal.

Végig kiegyenlített küzdelmet láthatott a Körcsarnok teltházas közönsége. Az első játékrész jelentős részében a Tatabánya vezetett, a legnagyobb különbség – igaz több alkalommal is – három gól volt a javára. Szünetig minimálisra csökkentettük hátrányunkat. Térfélcserét követően a vendégek addigi legjobbja, a hat gólig jutó Mateo Maras jutott a végleges kiállítás sorsára, mert egy büntetőnél fejbe dobta Ágoston Áront. Egymás kezét fogva, fej-fej mellett haladtak a felek, nyílt volt a küzdelem. Több alkalommal is a Tatabányának kellett egyenlítenie. Utoljára a 49. percben fordult elő ilyen, amikor 23-22-es vezetésünknél Pedro Rodriguez értékesített egy hétméterest. A hajrában már egyszer sem vezettünk, azonban meccsben voltunk. Juhász Ádám utolsó perces büntetővel biztosította be a vendég győzelmet, a végeredményt pedig Nastaj állította be.


Férfi kézilabda NB I., 3. forduló
QHB-Eger - MOL Tatabánya KC 28-29 (15-16)

Kemény Ferenc Sportcsarnok 800 néző. Játékvezetők: Bóna L., Földesi Cs.
QHB-Eger: ÁGOSTON – Lezák 3 (1), NASTAJ 5, TÓTH K. 2, ZENNADI 7, Silva 3, KISS G. 2. Csere: Marczika (kapus), Kavin 1, Döme 2, Tóvizi 1, Maracskó 2. Edző: Tóth Edmond
Tatabánya: Székely M. – Rodríguez 5, Ancsin 2, Vilovszki 1, Juhász Á. 6 (1), Győri M. 1, Krakovszki B. 4 (1). Csere: Bartucz (kapus), Obradovics, Maras 6 (5), Enomoto 2, Pergel 1, Vajda H. 1. Vezetőedző: Tombor Csaba.
Hétméteresek: 1/1 illetve 9/7
Kiállítások: 6 perc illetve 8 perc
Az eredmény alakulása: 2-1, 5-8, 8-9, 9-12, 12-15, 18-17, 21-21, 23-25, 25-27

Tóth Edmond:
– Örülünk, hogy ilyen kiélezett mérkőzést tudtunk játszani, a fiúk szívüket lelküket kitették a pályára. Túl szép lett volna, ha nyerünk. A jövőben is arra kell figyelni, hogy a hazai mérkőzéseken is tűzzel játszunk. Talán az döntött, hogy lerohanásból az ellenfelünk több gólt lőtt, mint mi.

Tombor Csaba:
– A védekezésünk nem volt annyira feszes, mint ahogy azt elvártam volna. Emellett támadásban rengeteg helyzetet hagytunk ki, amikor eldönthettük volna a mérkőzést többször is belehibáztunk. A győzelemnek nagyon örülök, mert ezzel lépéselőnybe kerültünk a Balatonfüreddel szemben, amely itt pontokat hullajtott.


A játéknap további párosításai:
Szombat

HSA NEKA - Balatonfüredi KSE
CYEB-Budakalász - Fejér B.Á.L.-Veszprém
Dabas KC - Csurgói KK
HE-DO B.Braun Gyöngyös - FTC-Green Collect
OTP Bank-Pick Szeged - Carbonex-Komló
Telekom Veszprém - PLER-Budapest
RG
Fotó: Lénárt Márton

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel