Szív és alázat diadala

Marco Rossi a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitány a szerbek legyőzése után mondta: Nincsenek itt nagy titkok. A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Csodálatos szezonkezdet, legyőztük a Balatonfüredet
2023-09-02 20:30:37
KÉZILABDA – Több, mint egy évet vártak erre a pillanatra az egri kézilabda barátok. Az NB I/B-ben szerzett bajnoki címet követően az élvonal nyitófordulójára csordultig megtelt a Kemény Ferenc Sportcsarnok lelátója. Újra a legjobbak között bizonyíthatnak Tóth Edmond edző tanítványai, első ellenfelük pedig az NB I-ben rendre az érmes pozíciókért küzdő Balatonfüred volt. Lelkesedéssel és a fantasztikus szurkolótábor erejével próbáltuk eltüntetni azt a tudáskülönbséget, ami a vendégek mellett szólt. A változatos és fordulatokban bővelkedő összecsapást végül 26-25-re megnyerte a QHB-Eger, így a krémbe való visszatérés túlszárnyalt minden előzetes várakozást. A közönség hosszas ünneplésben részesítette a győztes csapatot, amely lerakta a sikeres idény alapjait.

Nem volt egyszerű, az biztos. A megilletődöttség jelei nem voltak felfedezhetők a mieink játékán a mérkőzés kezdeti szakaszában. Felváltva vezettek a felek, 6-4-es előnyünk birtokában azonban pecekig nem tudtunk betalálni ellenfelünk kapujába. A fürediek ezt rutinosan kihasználták és állandósították fölényüket. Ez az eredményben is megmutatkozott. A félidőben három találattal jártak előttünk, a szakadék legalján a 34. percben voltunk, akkor 16-10-et mutatott a nagyóra nem a mi javunkra. Ekkor azonban történt valami. Jelentősen feljavult védekezésünk, tíz perc alatt mindössze két gólt engedélyeztünk riválisunknak. Mindez persze nem jelentette azt, hogy mi komoly offenzíva alatt tartottuk volna rangos ellenfelünket, de hátrányunkat szépen koptattuk. Jött a huszáros hajrá. Öt perccel a vége előtt még három góllal égett a ház (21-24), de a fantasztikusan küzdő egriek 58:02-nél Francisco Silva révén 25-25-re alakították az állást. A legvégén Marczika kivédte Kljun lövését, Tóth Edmond pedig időt kért. A győzelemért támadhatott együttesünk, Tóth Károly pedig túljárt Andó eszén. Újabb csavar szerencsére már nem volt, köszönhetően Marczika Barnabásnak, aki az utolsó másodpercben újra hárította Kljun próbálkozását. Heroikus küzdelemben óriási győzelmet aratott a QHB-Eger. Sok jó teljesítmény akadt a mieink között, de a diadalt a nagybetűs csapat aratta.


Férfi kézilabda NB I., 1. forduló
QHB-Eger - Balatonfüredi KSE 26-25 (10-13)

Kemény Ferenc Sportcsarnok 700 néző. Játékvezetők: Sándor L., Szikszay Cs.
QHB-Eger: ÁGOSTON – Lezák 2 (1), NASTAJ 4, TÓTH K. 4, ZENNADI 5, SILVA 8 (4), Száva. Csere: MARCZIKA (kapus), KISS G., Tóvizi 1, Bajus, Döme, Boros, Maracskó 2. Edző: Tóth Edmond
Balatonfüred: Andó – Hornyák P., Kljun 2, Szűcs B., Szretenovics 2, VARGA M. 5, Bóka 1. Csere: Bősz (kapus), Szöllősi B. 4, Kemény 2, Pelko 3, Brandt 4, Szmetán 2 (1), Gosztovics, Dénes J. Edző: György László
Hétméteresek: 7/6 illetve 2/1
Kiállítások: 10 perc illetve 12 perc
Az eredmény alakulása: 2-3, 6-4, 6-7, 8-11, 12-16, 15-18, 17-21, 20-23

Tóth Edmond:
– Nagyon vártuk már, hogy megmutathassuk magunkat az egri közönségnek, de kellett negyven perc, mire mindenki felfogta, hogy milyen erő érkezik a lelátóról. A szurkolók szárnyakat adtak a csapatnak. Magam sem tudom, hogy nyertük meg ezt a meccset.

György László:
– Hiába vezettünk a második félidőben már hat góllal, nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat. Nagyon sokat hibáztunk, ami nem maradt büntetlenül. A végére mentálisan is szétestünk, szégyeljük magunkat.

A játéknap eredményei:
Telekom Veszprém - Csurgói KK 40-29
PLER-Budapest - MOL Tatabánya KC 19-27
OTP Bank-Pick Szeged - HE-DO B.Braun Gyöngyös 37-28
HSA NEKA - Carbonex-Komló 21-20
CYEB-Budakalász - FTC-Green Collect 22-36
Dabas KC - Fejér B.Á.L.- Veszprém 34-29


RG
Fotó: Lénárt Márton


Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel