Szív és alázat diadala

Marco Rossi a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitány a szerbek legyőzése után mondta: Nincsenek itt nagy titkok. A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Pénteken a Kőérben, vasárnap pedig itthon a Honvéd ellen
2023-08-24 21:50:49
VÍZILABDA – A BENU Férfi Magyar Kupában a négyes döntő kiharcolása a tét a Tigra-ZF-Eger számára. Tóth Kálmán legénysége a hazai rendezésű kvalifikációs csoportküzdelem második helyezettjeként biztosította helyét a legjobb nyolc között, ahol a Final Four kiharcolásáért kétfelvonásos párharcot kell vívnia az EPS Honvéd együttesével. A fővárosiak nagyobb eséllyel rendelkeznek, ám ez nem jelenti azt, hogy az egri fiatalok feltartott kezekkel mennek bele a párharcba. Az első találkozót pénteken 19 órai kezdettel bonyolítják le a Kőér utcai uszodában. Egyértelmű cél olyan eredmény elérése, amely nem teszi formalitássá a vasárnapi hazai visszavágót, amelyet 11 órától – remélhetően élénk érdeklődés mellett - kezdenek a Bárány István Sportuszodában.

Tóth Kálmán, csapatunk vezetőedzője a klub hivatalos portálján elmondta: örömteli, hogy bejutottunk a legjobb nyolc közé, büszke a srácokra. A klubvezetés előzetesen ezt a célt tűzte ki, amit sikeresen teljesítettek. A negyeddöntős szereplés nagy mértékben szolgálja csapatunk fejlődését, ami azért is kiemelten fontos, mert a csoportkör során három rendkívül fiatal pólós is szerepet kapott nálunk. Ez a mi utunk, napról napra azért dolgozunk, hogy a fejlődésük töretlen legyen. Ellenfelünkről pedig azt kell elmondani, hogy a Kőér utca adta körülményeket mesterien használják ki, nálunk jóval nagyobb csapatok is megszenvedtek ott. Komoly kihívás vár ránk, de bízom abban, hogy ott lesz bennünk az a lendület és az a vagányság, amit a selejtezőben láthattak a szurkolóink. Ezen felül jóval nagyobb fegyelem és egyéni felelősségvállalás szükséges a Honvéd ellen – tette hozzá a szakember.


BENU Férfi Magyar Kupa, negyeddöntő

1. mérkőzés
Budapest, Kőér utca, 2023.08.25. (péntek) 19 óra
EPS-Honvéd – Tigra-ZF-Eger

Játékvezetők: Ercse Norbert, Kovács Soma

Visszavágó
Bárány István Sportuszoda, 2023.08.27. (vasárnap) 11 óra
Tigra-ZF-Eger – EPS-Honvéd

Játékvezetők: Rubos Károly, Petik András

A vaksorsolás elvben utat nyitott a tavalyi négyes döntő megismétlésének. Alighanem a címvédő, világbajnokokkal felálló, ugyanakkor idei első tétmeccseire készülő FTC-Telekom és a selejtezőcsoportját megnyerő BVSC-Zugló párosmérkőzése ígérkezik a BENU Férfi Magyar Kupa negyeddöntőjében a leginkább érdekfeszítőnek.

Két éve még bajnoki döntőt és Euro Kupa-finálét vívott az OSC és a Szolnok - azóta elég jelentős vérátömlesztésen esett át mindkét gárda, különösen az OSC: Manhercz Krisztiánnal, Angyal Dániellel és Lévai Mártonnal három friss vb-aranyérmes távozott, plusz a balkezes válogatott kerettag Burián Gergő, nélkülük alighanem a Szolnok elleni párosmeccs sem lesz sétagalopp.

Ezzel szemben a már-már BL-szintre erősödő Vasasnak jutott tán papíron a legkönnyebb ellenfél, a valamivel esélyesebb Miskolc ellen hazai pályán őrült meccsen diadalmaskodó Kaposvár, azaz az angyalföldiek jó eséllyel ott lesznek a négy között.


A negyeddöntők további párosításai:
A Híd-VasasPlaket - Kaposvár
Genesys-OSC - Szolnoki Dózsa Praktiker
FTC-Telekom - BVSC-Zugló
RG
Fotó: Lénárt Márton

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel