Szív és alázat diadala

Marco Rossi a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitány a szerbek legyőzése után mondta: Nincsenek itt nagy titkok. A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Történelmi lovasgála Szilvásváradon
2023-08-21 23:50:34
LOVASSPORT - Felejthetetlen órákat élhettek át akik augusztus 19-én ellátogattak Szilvásváradra és részt vettek a lipicai lovasgálán. A több ezres közönség a Ménesgazdaság 70. születésnapját is ünnepelhette. A történelmi gálán felidézték, hogy A második világháború előtt mind Bábolnán, mind Fogarason, valamint első hazai otthonában, Mezőhegyesen is a lipicai lovak bélyegzését a Szent Korona szimbolizálta. A háborút követően a kor döntéshozói a koronát eltávolították és szarvasagancs lépett a helyébe, a B betűvel Bábolna után a bükki ménest jelezve. 2023-ban visszatért Szent Korona a lipicai lovak szimbólumára. ezzel is tisztelegve a lovainkért áldozatokat hozó szakemberek több évszázados munkája előtt. A gála közönsége valódi történelmi pillanatoknak lehetett tanúja.
NEMZETKÖZI SHOW
- A jelenetek hazánk lovas történelmét és jelenét hivatottak bemutatni, mely legfontosabb epizódjai a ménesgazdasághoz kapcsolódva a lipicai fajta rendkívül hányattatott, ám annál dicsőbb sorsát tárta nézőközönség elé. Az eseményen Ausztria, Olaszország, Horvátország, Szlovákia és Szlovénia nemzeti ménesei is képviseltették magukat, kiegészülve a csehországi Kladruby ménessel és magántenyésztők fogataival is kiegészülve.

JÖVŐRE VB - Az Unesco által a világ-örökség részévé minősített Lipicai lótenyésztést, közös erőfeszítéssel érte el több közép-európai nemzet. 2024. szeptemberében négyes-fogathajtó világbajnokságot rendeznek Szilvásváradon.

FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel