Szív és alázat diadala

Marco Rossi a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitány a szerbek legyőzése után mondta: Nincsenek itt nagy titkok. A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

ATLÉTIKAI VB - 202 ország 2187 atlétája versenyez Budapestent
2023-08-19 00:26:55
ATLÉTIKA - A résztvevők számában rekordot dönt a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság a szabadtéri vb-k 40 éves történetében. A világ 3. legnagyobb sporteseményén augusztus 19. és 27. között 202 ország 2187 atlétája verseng 49 különböző versenyszámban az aranyéremért. A legutóbbi, 2022-es oregoni vb 44 egyéni világbajnoka közül 38 ismét versenybe száll a győzelemért. Közülük a perui Kimberly García 20 és 35 kilométeres gyaloglásban is megvédheti a címét Budapest utcáin.
Shelly-Ann Fraser-Pryce számára ugyan csak júliusban kezdődött meg az idei szezon, mégis jó esélyekkel indulhat hatodik, rekordot jelentő aranyérméért női 100 méteren augusztus 21-én este. Pawel Fajdek már egy nappal korábban, augusztus 20-án csatlakozhat Szergej Bubka mellé, aki eddig egyedüliként tudott egy versenyszámot hatszor megnyerni a vb-ken. A 110 méteres gátfutásban Szeles Bálint az Egri Városi Sportiskola atlétája képviseli a magyar színeket. Petrovai József edző tanítványa augusztus 20-án 13.05 kor kezdődő előfutamok egyikében teljesíti a távot.

Ryan Crouser (férfi súlylökés – augusztus 19.), Faith Kipyegon (női 1500 méter – augusztus 22.), Yulimar Rojas (női hármasugrás – augusztus 25.) és Mondo Duplantis (férfi rúdugrás – augusztus 26.) is világcsúcstartóként védheti meg világbajnoki címét a magyar fővárosban.

HAJRÁ MAGYAROK! A hazai közönség minden idők legnagyobb magyar vb-csapatának, 63 atlétának szurkolhat a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban. A legnagyobb sztárok közül Halász Bencét kalapácsvetésben már az első, augusztus 19-i délelőtti programban láthatjuk. Ha sikerrel veszi a selejtezőt, akkor másnap este az éremért állhat dobókörbe

Két fiatal tehetségünk, Takács Boglárka és Molnár Attila számára is augusztus 20-án délelőtt veszi kezdetét a világbajnokság az egyéni versenyszámokat tekintve (női 100 méter és férfi 400 méter). A nemrég az U23-as Európa-bajnokságról két ezüstéremmel, illetve egy bronzéremmel hazatérő 21 éves atlétáink a jövő nagy nemzetközi klasszisaivá válhatnak a következő években. Éppen ezért érdemes világbajnoki bemutatkozásuknál ott lenni a lelátókon.

Az előző Év női sportolója, Kozák Luca számára augusztus 22-én kezdődik meg a vb: a női 100 méteres gátfutás előfutamait a kedd esti programban rendezik meg. Augusztus 25-én délelőtt a pár napja U20-as Európa-bajnoki címet nyerő, nem sokkal a 19. születésnapja előtt óriási magyar csúcsot dobó fiatal gerelyhajítónk, Herczeg György szereplését lesz érdemes figyelemmel követni.

Augusztus 26-án délelőtt a hazai közönség buzdítása hozhatja meg a hiányzó centimétereket Márton Anita döntőbe jutásához, aki immáron anyukaként pályafutása utolsó nagy dobásaira készül a női súlylökés selejtezőjében.

Már több mint 300 000 belépő gazdára talált a vb-re, így érdemes minél hamarabb megvenni a jegyeket a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon.

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel