Szív és alázat diadala

Marco Rossi a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitány a szerbek legyőzése után mondta: Nincsenek itt nagy titkok. A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Kiemelkedő sportiskolás sikerek - Kilenc egri a világversenyeken
2023-08-13 07:52:36
SPORTISKOLA – Micsoda nyár! Sporttörténelmi sikerekre lehet büszke az Egri Városi Sportiskola. A 2023. nyári időszakban három olimpiai sportágban (atlétika, birkózás, ökölvívás) remekelt az egri intézmény. A 12 szakosztállyal 48 edzővel, 640 sportolóval működő önkormányzati fenntartású sportiskola legsikeresebb sportolói a magyar színeket képviselve az Európa és világbajnokságokon bizonyíthatták tudásukat. Az EVSI 22 éves történetében soha ennyien nem vívták ki a részvételi jogot. A világ második legnagyobb sporteseményének számító szabadtéri atlétikai világbajnokságon Szeles Bálint áll rajthoz a 110 méteres gátfutásban. A júniusi lengyelországi Európa Játékokon Szeles tagja volt a Divizió győztes magyar válogatottnak. Egyéni 2. helyezésével megszerzett 15 ponttal segítette a bravúrhoz a nemzeti együttest. Négyszeres magyar bajnokként fedettpályás vb, majd Eb-résztvevőként első egri atléta aki felnőtt szabadtéri vb-n részt vehet világranglistás helyezése alapján. Szeles már azzal is történelmet írt, hogy első egri atlétaként büszkélkedhet felnőtt magyar bajnoki aranyérmekkel.
Petrovai József edző felkészítésével a MASZ, a MASZ-Zsivotzky Gyula program, Eger Önkormányzatának, az EVSI támogatásával a 24 éves sportoló augusztus 20-án versenyez a budapesti vb-n.
A küzdősportokban a birkózók jeleskedtek éremszerzésekkel. Az U-20-as Európa-bajnokságon Osváth-Nagy Noémi szerzett bronzérmet és augusztus 17.én a jordániai Ammanban az U-20-as világbajnokságon áll szőnyegre. Az U-17-es Eb-n Vitai Vendel zárt az 5. helyen, majd részt vett az isztambuli U-17-es vb-n is.
Kaposváron a serdülő Európa-bajnokságon Kovács Keve Vazul szerzett bronzérmet.
Juhász Imre a 7. Kazinczy Bálint a 13. helyen végzett. A magyar csapat szövetségi edzőjét is azt EVSI adta Madarasi Gábor személyében. A birkózók jó szereplésében ki kell emelni a Kozma István Birkózó Akadémiával (KIMBA) kialakított gyümölcsöző kapcsolatot. A klubszínek megtartása mellett a válogatottak felkészítésében, versenyeztetésében a KIMBA szakembereinekj döntő szerepet vállaltak.

Ökölvívásban három sportoló vívta ki a magyar színek képviseletét a kontinens bajnokságokon. Talpas Roxána a junior Eb-n a 9. helyen végzett. A serdülőknél Dorkó Péter szövetségi edző irányításával Asztalos Hunor és Dorkó Laura tagja az augusztus 17-én kezdődő szlovéniai (Maribor) serdülő Európa bajnokságon résztvevő magyar válogatottnak.


A kiemelkedő sikerek titkáról Kovács Gézát, az Egri Városi Sportiskola igazgatóját kérdeztük.
- Az eredmények felsorolásánál emeljük még ki a tavaszi olaszországi (Lignano Sabbiadoro) 12. shotokan karate Európa-bajnokság sikereit is, ahol Juhász Ferenc 8 danos mester irányításával az Városi Sportiskola 23 versenyzője összesen 4 arany, 11 ezüst és 15 bronzérmet szerzett. Kiemelkedően szerepelt Bartók Luca, Benke Marcell és Horváth Zsombor. A karatésok októberben a görögországi vb-n gyapíthatják az érmek számát.
A sikerek titkáról szólva azzal kezdeném, hogy évekkel ezelőtt stratégiai célként tűztük ki a szakmaiság fejlesztését, a válogatott sportolók számának növelését. Látni kell, hogy óriási a verseny a klubok között, hogy a világversenyekre nevező
magyar válogatottba versenyzőt küldjenek. A 2023-as évben az EVSI jól vizsgázott. A fent említett 9 fős nyári különítmény visszaigazolta az elképzeléseink helyességét. A szakmai háttér döntő fontosságú. Intézményünkben jól képzett edzői gárda dolgozik, biztosítjuk az edzések feltételeit. Ezen túlmenően támogatjuk a sportolóinknak a válogatott edzőtáborokon, edzéseken való részvételt. Bizonyítottuk, hogy nem kell eligazolni Egerből, hogy utánpótlás szinten nemzetközileg is sikereket érjenek el versenyzőink. Tehetséges gyerekek alkotják a sportcsoportjainkat. Az önkormámyzat támogatásával stabil hátteret adunk szakosztályainknak. Judósainknál a serdülő korosztálytól várhatunk a jövőben válogatott sikereket. A labdajátékokban is sikerült előrelépni mind létszám, mint szakmai színvonal tekintetében. Kézilabdában, kosárlabdában és röplabdában büszkék lehetünk a sportiskolások eredményeire. ban. Válogatottakat adtunk a floorball válogatottba. A partner egyesületekkel közösen új szakosztályi modell kialakítása folyik tájfutásban és asztaliteniszben. Jégkorongban növekszik a létszám, de itt visszatérő probléma a jégfelület hiánya.

A létesítményeknél is vannak fejlesztések, jelenleg hol tartanak a beruházások?
- A Kemény Ferenc Sportcsarnok felújítás 3. üteme a befejezéshez közeledik. Az 1978-ban átadott létesítményre már rá sem lehet ismerni, a Magyar Kézilabda Szövetség TAO-s támogatásának köszönhetően komfortosabban fogadhatja a rendezvényeket. A Hadnagy úti edzőkomplexum felújítás is befejeződéshez közelít. A volt tekepályán küzdősport centrum (karate, judo) fogadhatja a sportolókat, ahol délelőtt a Kemény Ferenc iskola diákjai tarthatják a testnevelés órákat. Az ökölvívók külön termet is kaptak, amely kondizási lehetőséggel is kiegészül. Az idei nyáron elkezdődött az EVSI vagyonkezelésében lévő Kossuth Zsuzsa tornaterem felújítása is. Megújult a Szentmarjay Tibor Városi Stadion gyepszőnyege is.

Összefoglalva figyelünk a sportolóinkra, szakembereinkre és a létesítményeinkre. A szükséges forrásokat Eger önkormányzata, a sportállamtitkárság, a sportági szövetsége, a Sportegyesületek Országos Szövetsége biztosítja az Egri Városi Sportiskola részére, amelyért minden érintett félnek köszönettel tartozunk - nyilatkozta Kovács Géza az Egri Városi Sportiskola igazgatója.Kiemelkedő nemzetközi sikerek, 2023
ATLÉTIKA

Európa játékok, Lengyelország. Atlétika: Csapat Európa-bajnokság II. divizió: 1. Magyarország. 110m gátfutásban: 2. Szeles Bálint.
BIRKÓZÁS
U-20 Európa bajnokság, Spanyolország: 3. Osváth-Nagy Noémi
U-17-es Európa bajnokság, Albánia: 5. Vitai Vendel
U-15-ös Európa bajnokság, Kaposvár: 3. Kovács Keve Vazul, 7. Juhász Imre, 13. Kazinczy Bálint.

KÖVEKEZIK
ATLÉTIKA,
Világbajnokság, Budapest
Augusztus 20. 13.05.: 110 méteres gátfutás előfutamok (Szeles Bálint, EVSI)

BIRKÓZÁS, U-20-as világbajnokság, Jordánia, Amman
Augusztus 17. 72 kg: Osváth-Nagy Noémi (EVSI.KIMBA)

ÖKÖLVÍVÁS, Sersülő Európa-bajnokság, Szlovénia, Maribor
Augusztus 17-25: Asztalos Hunor, Dorkó Laura (EVSI)

Agria Press
FOTÓK: LÉNÁRT MÁRTON, uwww.org, atletika.hu, heol.hu

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel