Szív és alázat diadala

Marco Rossi a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitány a szerbek legyőzése után mondta: Nincsenek itt nagy titkok. A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

ATLÉTIKAI VB - Még bővülhet a magyar csapat létszámna
2023-08-06 13:19:01
ATLÉTIKA - Már huszonöten vannak azok a magyar atléták, akik biztosan indulhatnak a hazai rendezésű világbajnokságon. A Magyar Atlétikai Szövetség tájékoztatása szerint azonban további versenyzőknek is jó esélyük van arra, hogy bekerüljenek. Az indulók névsora később válik teljessé, hiszen a rendező ország jogán lehetőség van megfelelő tudásszinttel rendelkezők indítására. Ezzel a Budapest 2023 Zsivotzky Gyula Program célkitűzése teljesült. Előzetesen ugyanis 25 fős magyar csapatot határoztak meg a szakemberek. - Korábban még egyetlen vb-n sem volt ennyi magyar induló, tehát ez a létszám már önmagában csúcs, de a végleges lista várhatóan 30 fő felett lesz – nyilatkozta Gyulai Miklós, a MASZ elnöke. - Köszönet jár a versenyzőknek és az edzőknek, aki napról napra odatették magukat és dolgoztak ezért, a mezőny ugyanis minden versenyszámban nagyon sűrű, ezért egyáltalán nem könnyű dolog kijutni egy-egy világeseményre. A budapesti vb egyedülálló történet a magyar atlétika és a magyar sport történetében, de „nem ez az életünk utolsó versenye”, jövőre olimpiát és Európa-bajnokságot rendeznek, két év múlva pedig következik az újabb vb. Az a szakmai program- és versenyrendszer, ami az elmúlt években a támogatások lehetősége mellett ki tudott alakulni, az oda vezetett, hogy ma már a magyar atlétika nem csak az ügyességi és azon belül a dobószámokban gondolkodik, hanem a három szakág, tehát a dobás, futás, ugrás minden részét lefedi. Ehhez hozzátartozik, hogy nem csak egyszerűen indulóink vannak, hanem olyan sportolók, akik esélyesek a jó eredményekre is.

A budapesti vb-n mindössze négy olyan szám van – férfi és női 10 ezer méter, női 3000 méteres akadályfutás és férfi rúdugrás –, amelyben biztosan nem indul magyar atléta.
A férfi 110 méteres gátfutásban bizakodhat az indulásban a négyszeres magyar bajnok Szeles Bálint (Egri Városi Sportiskola) aki a július 30-i világranglistán a 45. helyen áll. Minimális pontszám hiányzott, hogy ott legyen a 40 fős kvalifikációs listán. Petrovai József edző úgy készültl tanítványával, hogy ott lehetnek augusztus 20-án a 110 m gát előfutamában. A felkészülés utolsó heteiben előbb az egri Szentmarjay satdionban gyakoroltak, majd augusztus 7-től 12-ig a nyíregyházi Atlétikai Centrumban folytatódik a tizedmásodpercek elleni harc. A gyorsító edzések célja az egyéni csúcs elérése a világbajnoki mezőnyben.


A jelenlegi magyar keret:Molnár Attila - 400m

Huller Dániel - 800m

Vindics Balázs - 800m

Szikszai Róbert - Diszkoszvetés

Halász Bence - Kalapácsvetés

Rába Dániel - Kalapácsvetés

Varga Donát - Kalapácsvetés

Helebrandt Máté - 20 km, 35 km gyaloglás

Takács Boglárka - 100m, 200m

Kéri Bianka - 800m

Wagner-Gyürkés Viktória - 5000m

Szabó Nóra - Maraton

Kovács-Garami Katalin - Maraton

Kozák Luca - 100m gát

Kerekes Gréta - 100m gát

Tóth Anna - 100m gát

Molnár Janka - 400m gát

Bánhidi-Farkas Petra - Távolugrás

Márton Anita - Súlylökés

Gyurátz Réka - Kalapácsvetés

Szilágyi Réka - Gerelyhajítás

Krizsán Xénia - Hétpróba

Oláh Barbara - 20 km gyaloglás

Madarász Viktória - 35 km gyaloglás

Récsei Rita - 35 km gyaloglás

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel