Szív és alázat diadala

Marco Rossi a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitány a szerbek legyőzése után mondta: Nincsenek itt nagy titkok. A mi csapatunk óriási szívvel, alázattal küzd.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Világbajnok a magyar férfi válogatott!
2023-07-29 21:52:43
VÍZILABDA - A magyar férfi vízilabda-válogatott aranyérmet nyert a fukuokai világbajnokságon, amelynek szombati döntőjében ötméteresek után 14-13-ra nyert a görög csapat ellen. A finálé hőse Vogel Soma lett, aki az ötméteres párbajban négyszer hárított. Varga Zsolt szövetségi kapitány irányításával az együttes a tavalyi Európa-bajnoki ezüst után most vb-címet nyert.
A magyarok 1973, 2003 és 2013 után történetük negyedik világbajnoki aranyérmüket szerezték. A válogatott a görögökhöz hasonlóan már a döntőbe jutással megszerezte a kvótát a jövő évi párizsi olimpiára. A fukuokai világbajnokság legjobb játékosának az egri nevelésű Zalánki Gergőt választották. aki végig kiegyenlített és jó teljesítményt nyújtott, az amerikaiak elleni negyeddöntőben hatszor volt eredményes, de a spanyolok ellen a négy között és a fináléban is remekelt. A magyar válogatottból Vámos Márton és Varga Dénes is ott volt már a 2013-as győztes csapatban, így mindketten csatlakoztak a Magyar Vízilabda Szövetség jelenlegi elnöke, a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert mellé, aki eddig egyedül volt a férfiak között mint kétszeres világbajnok magyar pólós. A pólósok az úszó Kós Hubert aranyérme mellett a 2. magyar aranyat szerezték.

A világbajnok magyar férfi válogatott kerete:
kapusok: Lévai Márton, Vogel Soma
mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Nagy Ádám, Zalánki Gergő, Fekete Gergő, Német Toni, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Vigvári Vendel, Molnár Erik, Vigvári Vince

VÍZILABDA, FÉRFIAK
DÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 10–10 (4–2, 1–2, 2–3, 3–3) – szétlövéssel: 4–3

Fukuoka, 4000 néző. Vezette: Zwart (holland), Putnikovics (szerb)
MAGYARORSZÁG: VOGEL SOMA – JANSIK SZ. 1, Varga Dénes, VÁMOS 2, Fekete G. 1, Angyal, Molnár E. Csere: MANHERCZ K. 3, ZALÁNKI 3, Német T., Nagy Ádám, Pohl. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
GÖRÖGORSZÁG: ZERDEVASZ – FUNDULISZ 1, JENIDUNIASZ 4, Argiropulosz, Kakarisz, Alafrangisz, PAPANASZTASZIU 2. Csere: Derviszisz, Gilasz, Szkumbakisz 1, JUVECISZ 2, Nikolaidisz. Szövetségi kapitány: Theodorosz Vlahosz
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 15/4
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Manhercz K. (31. p.)

Varga Zsolt szövetségi kapitány: - Annyira izgalmas és stresszes volt a vége. Fantasztikus munkát tettünk bele. Óriási gratuláció a csapatomnak és a játékosaimnak! ihetetlen az a zsenialitás, amit a Vogel Soma bele tud tenni – dicsérte a kapitány az ötméteresek során négy büntetőt is kivédő kapusát. – Fantasztikus teljesítményt nyújtottunk egy újra összerakott csapattal. Köszönöm a Ferencvárosnak, hogy a Fradiban megtanulhattam az edzői szakmát, és hogy zöld-fehér színekben olyan sikereket élhetem át, amik most segítettek a nehéz és stresszes pillanatokban higgadt döntéseket hozzunk.

Zalánki Gergő: - Sokkal fontosabb, hogy világbajnokok vagyunk, mint hogy én lettem a torna legjobb játékosa . Nem volt egyszerű dolgunk, az összes mérkőzésünk nagyon szoros volt, és mindig a végén dőltek el, úgyhogy tényleg mindenki előtt le a kalappal. Óriási munka volt most ebben, de el is fáradtunk. Örülök, hogy Soma ilyen sok ötöst megfogott, és így nem húztuk tovább. Olyan csapatunk van. amely tud egymásért küzdeni. Nem számít, ki lövi a gólokat, vagy hogy ki lesz az MVP, az a lényeg, hogy valaki közülünk kapja meg, mert akkor az azt jelenti, hogy megnyertük a meccset. Úgy érzem, hogy ez a hozzáállás volt a titka a sikerünknek.

Vogel Soma: - „A szétlövésben két védés abszolút megérzés volt, kettőt viszont előre elterveztem. A lövők ilyenkor már fáradtak, nem tiszta fejjel lőnek, akaratlanul is a jól bevált lövéseiket veszik elő, amikre lehet készülni. Jó érzés, hogy az ellenfél játékosai is látják, hogy korábban védtem büntetőket, és ez ott van a fejükben. Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában felkerül a nevem a világbajnokok falára.

Végeredmény, férfiak
1. Magyarország
2. Görögorazág
Bronzmérkőzés:
Spanyolország-Szerbia 9-6 (3-3, 3-2, 2-0, 1-1)
Az 5. helyért:
Olaszország-Franciaország 16-9 (1-2, 3-2, 7-3, 5-2)
A 7. helyért:
Egyesült Államok-Montenegró 17-15 (3-3, 4-4, 3-3, 2-2, 5-3) - ötméteresekkel,

Végeredmény NŐK

1. Hollandia
2. Spanyolország
3. Olaszország
4. Ausztrália
5. Egyesült Államok
6. Magyarország
7. Kanada
8. Gorogország

FOTÓ: MTI

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel