Michael Smith a világbajnok

Borította a papírformát és a londoni dartsvilágbajnokság döntőjében a negyedik helyen kiemelt Michael Smith 7:4-re legyőzte Michael van Gerwent, és ezzel életében először elhódította a Sid Waddell-trófeát. Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Mentőöv az uszodáknak
2023-01-24 17:48:06
KORMÁNYZATI TÁMOGATÁS - Az uszodák esetében általánosnak mondhatóan, az alapsportnak számító úszást tekintve pedig kiváltképpen megnehezült a helyzet, fenntarthatatlanná vált a korábbi működési szint az energiaválság következményeként. Önerőből nem is lehetne orvosolni a sok helyütt kritikus állapotot, ezért is jött jókor a kormány jelentős pénzügyi injekciója, amellyel az úszók, közelebbről az utánpótlás segítségére sietett.

„A jelenlegi rendkívüli helyzetben kivételesnek mondható, hogy a kormány 1,8 milliárd forinttal támogatta az uszodákat, ennek köszönhetően a legtöbb helyszínen zavartalanul folyik az oktatás” – számolt be honlapján a mentőövnek minősíthető lépésről a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ). Az anyagi támaszról szóló bejelentés azon a megbeszélésen hangzott el, amelyet a múlt hét végén tartottak a MÚSZ székházában az Úszó Nemzet Programról (ÚNP). A helyi koordinátorok egyeztettek, cseréltek véleményt a program állásáról, elsősorban az energiakrízis előidézte helyzet kihívásairól. Jelzésértékűnek mondható, hogy a fórumon ott volt ötszörös olimpiai bajnoknőnk, az ÚNP-nagykövet Egerszegi Krisztina is, a MÚSZ vezető képviselői mellett.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke húsz város képviselői előtt szólva kiemelte, hogy a kormány prioritásként kezeli az Úszó Nemzet Programot, amely több ezer gyermeknek biztosít lehetőséget arra, hogy kiválóan képzett oktatóktól tanuljanak úszni anélkül, hogy az családjaiknak anyagi terhet jelentene.

Az összejövetelen nem csupán a jelenről, hanem a jövőről is szó esett. Elhangzott, hogy „a tapasztalatok felhasználásával, az új javaslatok és észrevételek összegzésével az ÚNP 2023-ban még hatékonyabbá válhat, ami kiváló hír a programban már résztvevő 20 ezer fiatalnak – és persze a sportágnak is” – áll a MÚSZ összegzésében, amely okkal idézte Virth Balázs mesteredzőt. A szakember nemrég a Sopronban látottak alapján azt írta: „ha az ezer résztvevő gyerkőcből csak száz gondolja úgy, hogy rendszeresen elkezd edzeni, és közülük tíz végül igazi versenyzőként is a rajtkövekre lép néhány év múlva, akkor az ÚNP máris rengeteget tett a magyar úszósport jövőjéért – miközben a többi 990 fiatal is egy életre szóló, és adott esetben a saját, vagy tán mások életét is megóvó készséggel gyarapodott, az úszás egészségmegőrző szerepéről nem is beszélve”.

RG
Forrás: musz.hu

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel