Első kalapban a magyarok

Elkészült a párizsi olimpia női kézilabda tornájának sorsolási kalapok beosztása. A sorsolást kedden 17.30-kor tartják Páriszban. A mieink az első kalapba kerültek, így biztosan elkerülik Norvégiát.
Bővebben itt..


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Célkereszetben az isztambuli Eb és a budapesti vb
2023-01-04 10:37:39
ATLÉTIKA - Az atlétika a világ egyik legnépszerűbb sportága, és minden sportág alapja, ezért is kapta a „királynő” jelzőt. Láss csodát! – szól a 2023-as hazai atlétikai világbajnokság szlogenje, és nem túlzás állítani augusztusában Magyarországon valóban csodát láthatunk. Hazánk a világ harmadik legnagyobb sporteseményét rendezi meg, amire korábban még soha nem volt példa. A magyar főváros új, impozáns épülettel gazdagodik, a Nemzeti Atlétikai Központtal gazdagodik. Petrovai József az Egri Városi Sportiskola atlétikai szakosztályának vezetőedzője bizakodóan tekint a 2023-as esztendő elé: - Szeretnénk Szeles Bálint tanítványommal emlékezetessé tenni az évet. A tavalyi belgrádi fedett pályás vb és a berlini szabadtéri Eb-t követően célunk továbbra is az, hogy kiharcoljuk az indulási jogot és képviseljük a magyar atlétikát és ezzel az egri atlétikát a rangos nemzetközi eseményeken a budapesti vb-n.

- Október 2-től elkezdtük az alapozást és mindent alárendeltünk a felkészülés érdekében - mondta Petrovai József. - Először a Csorba tónál edzettünk, majd heti 9 edzést tartok Szeles Bálintnak és a szakosztály elit csoport tagjainak, gondolok itt Perge Attilára, Szele Kristófra, Pócs Dominikra, Bálint Noémire, Ignácz Alexandrára és Bornemissza Annára. Hetente kétszer utazunk Miskolcra a futófolyosóra, januártól az Eszterházi Egyetem futófolyosóját is használjuk majd. Szeles Bálintnak a felnőtt válogatottal havonta van kötelező felmérés Budapesten. November, december, január és március hónapokban 10-10 napos edzőtáborozás is szerepelt, szerepel a programunkban a nagyszerű nyíregyházi fedett atlétikai arénában.

– Megjelentek a szintidők, ami motiváló lehet Szeles Bálintnak.

- Az idén március első hétvégéjén Isztambulban rendezik a fedettpályás Európa bajnokságot. A 60 méteres gátfutásban 7.64 a szintidő. Bálint legjobbja 7.69. A nyári budapesti vb-re 13.28-as szintidőt határozott meg a nemzetközi szövetség. Ez olyan erős idő, amellyel majdnem biztos döntőbe is lehet jutni. Bálint legjobbja 13.61. A magyar atléták közül egyedül a visszavonult Baji Balázs futott ilyen időt életében egyszer. A kvalifikációt a szintidők teljesítése mellett ranglista pontokkal is meg lehet szerezni. Nagy kihívás és nemes feladat a részvétel kiharcolása. A magyaroknak, mint a vb-rendezőinek a váltóknál van kedvezményes részvételi kvótája, tehát 60 m gáton jó időkkel be kell jutni a 36-os mezőnybe.

- A példás elszántság, hatalmas edzésmunka mellett milyen nehézségekkel küzdenek?
-
Tudomásul kell venni, mi egy kisvárosi kis klub vagyunk, így sok tekintetben hátrányban vagyunk a riválisokkal szemben. Az Egri Városi Sportiskolától - amire lehetőség van - , megkapjuk a támogatást. Sajnos nem épült meg Egerben a tervezett futófolyosó a volt stadion salakos pályára. Kénytelenek vagyunk utazgatni, ha normális téli edzésmunkát akarunk végezni. A Leányka úti futófolyosón csak 2 gátat tudunk elhelyezni, aztán jön a fal. Az orvosi, rekreációs, szponzorációs háttér is jobb a fővárosi és nagyobb vidéki kluboknál. Lelkesedéssel igyekszünk ellensúlyozni, de egyre nehezebb a legjobb magyar gátfutónak lenni. A csábítások ellenére Egerhez ragaszkodunk, a város színeiben igyekszünk sikereket elérni.
-Szeles Bálint címvédőként utazhat a februári nyíregyházai országos bajnokságra.
- Előtte még 3-4 verseny lesz felkészülésként, majd február 26-27-én szeretnénk a magyar bajnoki aranyat 2022 után újra megszerezni. A fedett pályás szezon az isztambuli Eb-vel zárul márciusban. A válogatottal áprilisra tervezünk egy két és fél hetes edzőtáborozást Ciprusra.
- A vb ranglista pontokhoz rangos nemzetközi versenyek kellenek.
- A külföldi kvalifikációs versenyeken való részvételt Szeles Bálint új menedzsere a német származású amerikai Robert Wagner segíti. Bálint mindent alárendelt a 2023-as év kiemelkedő feladatainak. A tanulmányait is úgy alakítja a Debreceni Egyetemen, ahol mesterszakon sportközgazdásznak készül, hogy az edzésmunkájában ne jelentsen fennakadást.
- A 24 éves sportolónak nem sok szabadideje lesz az elkövetkező félévében
- Megbeszéltük tanítványommal. hogy mindent alárendelünk a jó szereplés érdekében. Mint edzőnek szép feladat egy ilyen kiváló sportemberrel együtt dolgozni. Az idei nyár az atlétikáról szól majd Magyarországon, szeretnénk ennek a csodás kalandnak aktív részesei lenni – mondta zárásként Petrovai József.

Agria Press
FOTÓ: Vozáry Róbert

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Impresszum - Kapcsolatfelvétel