Bravúros zárás

Szuperdöntőbe jutott a magyar vízilabda válogatott, miután 13-10-re verte a házigazda horvátokat. Zalánki Gergő hétszer talált az ellenfél hálójába
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Egri BL-vendégek: Európa krémje és a honi trónkövetelő
2022-12-08 16:10:07
VÍZILABDA – Pénteken kezdődik és egészen vasárnapig tart Egerben a női vízilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének küzdelme. A B-csoport négy együttese a Bitskey-uszodában csatázik a két továbbjutó helyért, azaz a kontinens legjobb nyolc csapata közé jutásért. Jobb csapatokat nem is nagyon tudott volna a Fortuna városunkba hozni. A Tigra-ZF-Eger ellenfelei egytől-egyig olyan erősségűek, amelyek akár a végső sikerre is komoly eséllyel pályázhatnak. Két nagyon erős spanyol együttes, a Sabadell, valamint a többek között Keszthelyi Ritát is foglalkoztató Mataro mellett az UVSE trónjára vágyakozó Ferencváros vendégszerepel majd abban a létesítményben, amelyben egy évtizede nem rendeztek a mostanihoz mérhető rangos vízilabda eseményt. Természetesen dr. Sike József tanítványai sem statisztálni kívánnak a „nagyok játékához”, hanem komoly tényezői szeretnének lenni a viadalnak. Az Eger hosszú idő után méreti meg magát újra a nemzetközi porondon, számunkra az első selejtezőkör is élmény, a továbbjutás pedig jó eredmény volt. Ebben a körben sem feltétlen mi számítunk az esélyeseknek, ugyanakkor határozott célunk, hogy megmutassuk ezúttal is a bennünk rejlő erőt, hogy nem pusztán indulók vagyunk a kupában, hanem minőségileg is odavalók – nyilatkozta csapatunk vezetőedzője. A Tigra-ZF-Eger számára akkor sem zárul be a nemzetközi porond ha nem végez az első két hely valamelyikén, hiszen a harmadik és negyedik pozícióban záró együttesek az Euro Kupában vigasztalódhatnak.

A program szerint lányaink már a nyitónapon farkasszemet néznek a legerősebbnek vélt riválissal a Mataroval. Egy nappal később a Sabadell következik, majd a hét utolsó napján (a torna zárómeccsén) vívjuk a csoport magyar rangadóját a Fradival.


Női Vízilabda Bajnokok Ligája, B-csoport
Eger, Bitskey Aladár Sportuszoda

Résztvevő csapatok:
Astralpool Sabadell (spanyol), Assolim CN Mataro (spanyol), Tigra-ZF-Eger, FTC-Telekom

A program
Péntek

18.45: FTC - Sabadell
20.30: Eger - Mataro
Szombat
18.00: Mataro - FTC
19.45: Sabadell - Eger
Vasárnap
10.00: Sabadell - Mataro
11.45: Eger - FTC

A magyar női vízilabda erejét mutatja, hogy összesen négy honi együttes tagja a legrangosabb európai klubsorozatnak. A Dunaújváros Padovában, az UVSE itthon harcol majd a továbbjutásért.
RG
Fotó: Lénárt Márton

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel