Spanyol aranyérem

Története negyedik győzelmét aratta a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a kontinensbajnokságon, miután a berlini fináléban az aktuális világbajnok legyőzte a legutóbbi olimpián ezüstérmes Franciaországot.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

A kormány sportberuházásokat is elhalaszt
2022-09-22 08:01:37
SPORTPOLITIKA - Tízoldalas, összesen 284 tételt tartalmazó listát tett közzé Lázár János építési és beruházási miniszter megbízásából helyettese, Csepreghy Nándor – ezek azok a korábban tervezett állami beruházások, amelyek elhalasztásáról és átütemezéséről a kormány a háborús helyzet és annak hatásai miatt szeptember 19-ig döntött. A döntéssel körülbelül 2100 milliárd forinttal maradhat több pénz az államkasszában. A kihúzott tételek jelentős része közlekedésiinfrastruktúra-beruházás, ám több tervezett sportlétesítmény-beruházást is elhalasztottak. A Szentmarjay Tibor Városi Stadion felújítása nincs a listán, feltételezhetően már az elindított beruházások közé tartozik. Jelenleg a kiviteli tervek elkészítésére kiírt közbeszerzése van napirenden, amely várhatóan 2023. I. negyedévben zárul le. Tervek lesznek, amelyhez az építkezések pénzügyi forrását kell megtalálni. A Bem táborn ok úti Jégcsarnok beruházás sem áll jobban, mert a forrást biztosító Hircsák Imre programot felfüggesztették. A csarnok tervei készülnek, a Magyar Jégkorong Szövetség TAO-s forrásából.
A Magyar Közlönyből az is kiderült, hogy megszűnik öt olyan gazdasági társaság, amely az Építési és Beruházási Minisztérium alá tartozott, köztük a sportlétesítmények beruházásával foglalkozó BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. és a sportlétesítményeket működtető BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. A cégek 2023. január elsejével szűnnek meg, a minisztériumnak pedig át kell vennie a feladatköreiket.

A felfüggesztett sportberuházások:
– BVSC sportcélú létesítményfejlesztési program
– Kézilabda-munkacsarnok építése Debrecenben, Hőgyészen, Nagyhalászon és Túrkevén
– Kőbányai multifunkcionális csarnok megvalósítása
– Ladánybenei tornaszoba-beruházás
– Maglódi sportcsarnok-beruházás
– Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Program 70 pályázata (Abasár, Bácsalmás, Bagamér, Balkány, Baracs, Baracska, Battonya, Bekecs, Biharnagybajom, Boldog, Bordány, Bököny, Budapest IV., X., XIII., XXI. és XXII. kerülete, Cece, Csabrendek, Csolnok, Dánszentmiklós, Demecser, Doboz, Dombóvár, Dunaújváros, Enying, Földes, Füzesgyarmat, Gyöngyös, Hajdúdorog, Hodász, Hort, Hosszúhetény, Ibrány, Ják, Jakabszállás, Jászladány, Jászszentandrás, Kadarkút, Kazincbarcika, Kemecse, Kenderes, Kengyel, Kisköre, Kistelek, Kisszállás, Köröstarcsa, Kunágota, Lábatlan, Mindszent, Nádudvar, Nagyigmánd, Nagymágocs, Nyírbéltek, Nyírmeggyes, Ófehértó, Orgovány, Orosháza, Ostoros, Öcsöd, Pécs, Pilisvörösvár, Porcsalma, Rakamaz, Sándorfalva, Szakoly, Szentendre, Szentes, Tahitótfalu, Újfehértó)
– Nyíregyházi tornacsarnok-beruházás
– Szegedi Tudományegyetem Atlétikai Centrum kivitelezési feladatainak ellátása
– Testnevelési Egyetem campusfejlesztése
– Tiszavasvári tanuszoda fejlesztése
A Magyar Közlönyből az is kiderült, hogy megszűnik öt olyan gazdasági társaság, amely az Építési és Beruházási Minisztérium alá tartozott, köztük a sportlétesítmények beruházásával foglalkozó BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel