Spanyol aranyérem

Története negyedik győzelmét aratta a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a kontinensbajnokságon, miután a berlini fináléban az aktuális világbajnok legyőzte a legutóbbi olimpián ezüstérmes Franciaországot.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Minden idők harmadik legeredményesebb EYOF-szereplése
2022-08-02 06:45:19
NYÁRI EURÓPAI IFJÚSÁGI OLIMPIAI FESZTIVÁL – Huszonnégy éremmel, a nemzetek közti éremtáblán elfoglalt ötödik helyezésünkkel holtversenyben minden idők harmadik legeredményesebb EYOF-eseményét zárta a magyar küldöttség Besztercebányán. A fesztiválon az oroszok, fehéroroszok nélkül negyvennyolc ország közel háromezer versenyzője mérette meg magát. Magyarországot kilenc sportágban (atlétika, judo, kézilabda, kosárlabda, tenisz, tollaslabda, torna, országúti kerékpár és úszás) közel száz fiatal sportoló képviselte. Városunk sportolói közül az Egri Úszó Klub növendéke Sós Borbála vehetett részt a játékokon. Bori a leány mellúszók 100 és 200 méteres számában egyaránt a nyolcadik helyen zárt.

A hazaérkezést követően Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára értékelte a magyar csapat teljesítményét és magát az esemény jelentőségét.
„Ami az eredményeket illeti, nagyon boldogok lehetünk a magyarok nagyszerű teljesítménye miatt, hiszen a 24 éremmel, a nemzetek közötti ötödik helyezéssel igazán elégedettek lehetünk. A közel három évtized alatt 15 alkalommal vettünk részt nyári EYOF-on magyar csapattal, az ezeken megszerzett 267 érem, köztük 81 arany úgy gondolom, önmagáért beszél, mutatja az utánpótlásunk erejét. Ezúton is gratulálok a magyar csapatnak, edzőiknek és a felkészítésben résztvevő stáb minden tagjának. Csapatunk agyon összetartó volt, jó volt látni ilyen egységben a fiatalokat. Amikor nem voltak versenyeik, ellátogattak egymás eseményeire, közösen szurkoltak egymásnak, a pihenőnapjukon a kézilabdás lányok még Zólyomról is átutaztak, hogy drukkoljanak társaiknak. Amellett, hogy kapcsolatokat építettek, barátságokat kötöttek, természetesen más sportági szabályrendszerekbe is betekintést nyertek. A helyszíneken, az étkezőben, a faluban, vagy éppen a megnyitón 47 másik ország fiataljaival találkoztak egy héten keresztül, ami még több lehetőséget adott egymással, valamint más nemzetek kultúráival való ismerkedésre. Mindezen túl ezek a fiatalok megtapasztalhatták a közös utazás, szállás és étkezés hangulatát, találkozhattak az olimpiai hagyományokkal, mint a felvonulás a megnyitón, vagy a lánggyújtás. Összességében a besztercebányai EYOF ilyen vonatkozásban elérte a célját, hiszen a résztvevő sportolók megtapasztalhatták egy olimpiai jellegű multisportesemény hangulatát” – foglalta össze a sportvezető. A EYOF arra is kiváló alkalmat teremt, hogy az európai olimpiai családban tovább erősítsük megítélésünket és a sportdiplomáciai kapcsolatainkat. Jövőre téli és nyári EYOF is szerepel a sportnaptárban, illetve Európa Játékok is – mind az Európai Olimpiai Bizottság égisze alatt. Besztercebányára kiutazott Gyulay Zsolt elnök és dr. Bényi Szabolcs, a MOB Budapest Olimpia Bizottságának elnöke is, akik több sportdiplomatával is találkoztak az esemény során. Hogy csak egy példát mondjak, Gyulay elnök úr tagja a jövő évi lengyelországi Európa Játékok koordinációs bizottságának, jelen volt a lengyelek ötkarikás szervezetének első embere, Andrzej Kra¶nicki is, így kifejezetten jó alkalomnak bizonyult a jelenléte és hasznosak voltak a rövid megbeszélései” – tette hozzá az olimpiai bajnok öttusázó.

A nemzetek éremtábláján Magyarország az 5.; az éllovas Olaszország, Németország és Spanyolország.

A nyári EYOF-ok történetében eddig a magyarok 267 érmet nyertek, köztük 81-81 aranyat és ezüstöt, valamint 105 bronzot.

RG
Forrás: MOB

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel