Spanyol aranyérem

Története negyedik győzelmét aratta a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a kontinensbajnokságon, miután a berlini fináléban az aktuális világbajnok legyőzte a legutóbbi olimpián ezüstérmes Franciaországot.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Hosszú idő után ismét egri játékos a férfi válogatott keretében
2022-07-26 16:39:53
VÍZILABDA – Hosszú idő után kapott újra meghívót egri vízilabdázó a férfi válogatott bő keretébe. Sokáig elképzelhetetlen volt, hogy ne kapjon meghívót városunkban sportoló pólós az aktuális szövetségi kapitánytól. Az egri csapat az utóbbi években – saját nevelésű, fiatal játékosokra építve – szerényebb célokért küzd, így érthetően nem vonzó egy középmezőnybeli együttesből válogatni a nemzeti csapatba. Utoljára Baksa Benedek látogatta – a közelmúltban közös megegyezéssel távozó - Märcz Tamás foglakozásait. A néma csendet Grieszbacher Márk törte meg. A Tigra-ZF-Eger 22 éves kapusa kedden csatlakozott a frissen kinevezett Varga Zsolt szövetségi kapitány Európa-bajnokságra készülő keretéhez.

Grieszbacher azután juthat lehetőséghez, hogy az első számú kapus Vogel Soma kisebb sérüléssel bajlódik. A felkészülés első hetét a Budapesten végzi válogatottunk, amely a jövő héten utazik Sibenikbe, ahol a horvátokkal közös edzőtábor során egy hivatalos mérkőzést is vívnak majd a felek. A Splitben esedékes kontinensviadalra a főpróbát az augusztus 17. és 19. között megrendezendő BENU-kupa jelenti majd, amelyen Franciaország, Hollandia és Japán ellen ugranak vízbe a mieink.

A FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT BŐ KERETE
Kapusok:
Kardos Gergely (BVSC), Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC), Grieszbacher Márk (Eger)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Konarik Ákos, Nagy Ádám (mindhárom Szolnok), Ágh György, Batizi Benedek (mindkettő BVSC), Burián Gergely, Manhercz Krisztián, Vigvári Vince (mindhárom OSC), Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Német Toni, Pohl Zoltán, Vigvári Vendel (mind FTC), Vadovics Viktor (Vasas), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)
Kereten kívüli meghívott: Nagy Ákos (KSI)

A SZAKMAI STÁB
Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
Másodedző: Nyéki Balázs
Kapusedző: Gárdonyi András
Erőnléti edző: Pozsonyi Zsolt
Csapatvezető: Székely Bulcsú
Csapatmenedzser: Katona Norbert
Technikai vezető: Tóth Szabolcs
Orvos: dr. Tarjányi Zoltán
Sportpszichológus: dr. Goschi Gabriella, Németh Gergely
Fizikoterapeuta: Ivicsics-Dienes Viktória
Táplálkozási tanácsadó: Haris Éva
Masszőr: Varga Sándor
RG
Fotó: Muzslay Péter

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel