Spanyol aranyérem

Története negyedik győzelmét aratta a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a kontinensbajnokságon, miután a berlini fináléban az aktuális világbajnok legyőzte a legutóbbi olimpián ezüstérmes Franciaországot.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Sós Borbáláért is szoríthatunk a besztercei EYOF-on
2022-07-24 16:59:04
NYÁRI EURÓPAI IFJÚSÁGI OLIMPIAI FESZTIVÁL - Sikeresen megérkezett a magyar ifjúsági csapat Besztercebányára és Zólyomra, a XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál helyszínére. A viadalon egri sportolóként Sós Borbáláért szoríthatunk, aki az úszók között méreti meg magát. Vasárnap sor került a megnyitóra. A besztercebányai városi parkban lebonyolított eseményen az atléta Kriszt Sarolta és a judós Kenderesi Péter vitte a magyar zászlót. A versenyek hétfőtől zajlanak. A fesztiválon az oroszok, fehéroroszok nélkül 48 ország közel 3000 versenyzője képviselteti magát. Magyarországot kilenc sportágban (atlétika, judo, kézilabda, kosárlabda, tenisz, tollaslabda, torna, országúti kerékpár és úszás) közel száz fiatal sportoló lesz érdekelt.

A pandémia miatt egy esztendővel elhalasztották a tokiói olimpiát, és hogy ne ütközzön időben az EYOF-fal, ezért azt is eltolták egy évvel.

Az EYOF a 14 és 18 év közötti fiatal sportolók legnagyobb európai multisporteseménye 1991 óta. Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált a rendező városokkal együttműködve az Európai Olimpiai Bizottság szervezi, amely kizárólagos jogokkal rendelkezik az eseményhez; az EYOF a Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alatt kerül megrendezésre. A nyári és téli sportágak sportolói páratlan években kétéves ciklusokban találkoznak. Az EYOF az európai fiatalok legnagyobb többsportos rendezvénye, az Olimpiai Charta értékeire és eszméire tanítja a fiatalokat, sportolásra és egészséges életmódra oktatja és motiválja a fiatalokat, találkozóhelye 50 európai ország fiatal sportolóinak.RG

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel