Spanyol aranyérem

Története negyedik győzelmét aratta a spanyol férfi kosárlabda-válogatott a kontinensbajnokságon, miután a berlini fináléban az aktuális világbajnok legyőzte a legutóbbi olimpián ezüstérmes Franciaországot.
Bővebben itt...


1552.eger.hu


Sportlinkek
Hirek keresés:FórumHírlevél

Jelentős erősítés a hölgyeknél, új vezetőedző a férfiaknál
2022-07-22 22:21:43
VÍZILABDA – Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott az Egri Vízilabda Klub. A Bitskey Uszodában rendezett eseményen számolt be a Szécsi Zoltán vezette menedzsment az aktuális változásokról. Bemutatták a 2022/2023-as idényben érdekelt Tigra-ZF-Eger női és férfi csapatának új játékosait, ezáltal számot adtak a játékoskeretet érintő legfontosabb információkról. A Magyar Kupa címvédő hölgyek jelentős erősítést kaptak, hiszen visszatért többek között a magyar válogatott két kiválósága Szilágyi Dorottya és Parkes Rebecca. A dr. Sike József tréner által irányított együttes dobogón szeretne végezni a honi pontvadászatban, valamint a nemzetközi porondon is sikereket érne el. A férfi gárdánál a legnagyobb szenzációt az szolgáltatja, hogy a vezetőedzői feladatokat Tóth Kálmán látja el a soron következő szezonban.

A női csapatnál Szilágyi és Parkes mellett régi új játékosként üdvözölhetik az egri pólóbarátok az Egyesült Államokból hazatérő Kékesi Borbálát. A szerb válogatott kapusát Dulics Maja, valamint a kapásoldalon bevethető Szellák Csenge is egri színekben folytatja ígéretes pályafutását.

Szeretnénk újra a legjobbak közé emelni az egri vízilabdát, s hazai és nemzetközi szinten is meghatározó csapatot építeni. A vezetőség minden lehetőséget megadott ahhoz, hogy merjünk nagyot álmodni, az új igazolásaink pedig sokat segíthetnek a céljaink elérésében. Úgy érzem, van fantázia a csapatban, a fiatal játékosainknak pedig pluszmotivációt jelenthet, hogy olyan klasszisokkal játszhatnak együtt, mint Dorka és Rebecca – nyilatkozta dr. Sike József.

A Tigra-ZF-Eger női csapatának kerete a 2022-2023-as idényre
Kapusok: Kiss Alexandra, Dulic Maja Lizy
Mezőnyjátékosok: Bódi Fruzsina, Borsi Ilona, Czigány Dóra, Evie Weston, Jancsó Patrícia, Katona Zsófia, Kékesi Borbála, Kiss Alexandra, Molnár Daniella, Párkányi Réka, Parkes Rebecca, Szellák Csenge, Szilágyi Dorottya, Szilágyi Szabina
Vezetőedző: dr. Sike József


A férfi csapatnál Biros Péter újra a szakmai igazgatói posztra koncentrálhat, a kispadon Tóth Kálmán irányít.

A tavalyi gyengébb idény után ezúttal szeretnénk a legjobb nyolc közé kerülni, de nagy változások az edző személyét kivéve nem történtek a keretben. A koncepció is marad a régi, elsősorban fiatal tehetségekre építünk – vélekedett Biros Péter.
Hajdú Botond az Amerikai Egyesült Államokban folytatja a tanulmányait, Lőrincz Ákos is egyetemi tanulmányait helyezi előtérbe, míg Sántavy Máté az utánpótlás képzésben kap nagy szerepet. A Ferencváros együttesétől érkezett két fiatal, a centerposzton bevethető Klár Gergely, valamint a kapásoldalon számításba vehető Spitz Márk.

A Tigra-ZF-Eger férfi csapatának kerete, a 2022-2023-as szezonra:
Baksa Benedek, Bögös Zsombor, Biros Samu, Dóczi Márton, Gólya Noel, Grieszbacher Márk, Klár Gergely, Kovács Gábor, Krémer Balázs, Lőrincz Bálint /csapatkapitány/, Magyar Márton, Nikola Murisic, Rádli Rajmund, Sári András, Spitz Márk, Szalai Gábor, Tymcyna Máté. Vezetőedző: Tóth Kálmán.RG
Fotó: Lénárt Márton

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport(kukac)agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel